Kako da se rešite PRAŠINE u domu? Stručnjaci savetuju nekoliko TRIKOVA, a jedna VEOMA VAŽNA stvar ima veze sa ZIDOVIMA!

Vesti 18.02.2022 15:27 0

Sve nas nervira prašina koja se skuplja u našim domovima, ali nismo sigurni da postoji način da redukujemo količinu iste

Kako da se rešite PRAŠINE u domu? Stručnjaci savetuju nekoliko TRIKOVA, a jedna VEOMA VAŽNA stvar ima veze sa ZIDOVIMA!

Shutterstock

Evo nekih saveta koje su podelili eksperti za čišćenje

Vlažne maramice

Da biste se rešili prašine, mrvica i mrlja na bilo kojoj površini sve što treba da učinite je da sve to otresete i obrišete dečjim vlažnim maramicama. Rezultat je sjajan. Samo pre čišćenja proverite jesu li laptop ili televizija isključeni.

Omekšivač

Kako biste se rešili prašine na površinama i produžili period bez vidljive prašine, možete pripremiti poseban rastvor. Uzmite 1 decilitar omekšivača i 4 decilitra vode.

Održavajte adekvatan nivo vlažnosti u prostorijama

Kako bi se izbjeglo nakupljanje prašine u velikim količinama, često je dovoljno održavati ravnotežu vlage u domu na oko 40-50 posto. 

Setite se zavesa

Uvek zaboravljamo na zavese, iako su doslovno prekrivene prašinom (pogotovo ako su sintetičke). Perite ih jednom mesečno i redovno ih usisavajte.

Operite zidove (ali vlažnom, a ne mokrom krpom)

Ako često perete zidove vlažnom krpom od mikrofibera, kuća će izgledati puno urednije, a i mnogo će vam lakše biti za disanje piše Brightside. Voda uklanja 90 posto prašine. Ako već treba da birate između suvog i mokrog čišćenja izabeite ovo drugo. Jedan od boljih saveta je i da u vodu dodate malo običnog etil alkohola.

 

Komentari (0)
Loading