"Bilo je gore od smrti": Sara je morala posle PET dana da VRATI devojčicu koju je usvojila, ali onda je usledilo ČUDO

Naj žena Vesti 20.03.2022 13:34 0

Majka je otvorila svoje srce nakon što joj je usvojena ćerka oduzeta posle samo pet dana

"Bilo je gore od smrti": Sara je morala posle PET dana da VRATI devojčicu koju je usvojila, ali onda je usledilo ČUDO

Picture: Sarah Howell/SWNS

Sara Hovell (31), medicinska sestra iz Ričmonda u Virdžiniji , dobila je manje od jedan posto šanse da zatrudni nakon što joj je dijagnosticirana endometrioza - pa je odlučila da se obrati agenciji za usvajanje sa suprugom Krisom (32).

Par je doživeo dvostruku radost početkom 2018. godine kada je Sara otkrila da je prkosila šansama i začela dete prirodnim putem - a sat vremena kasnije primili su poziv od svog agenta za usvajanje koji je rekao da su dobili tek rođenu devojčicu.  

Ali samo pet dana nakon što su iz bolnice pokupili usvojeno dete i odveli je u svoj dom, bebin biološki roditelj se predomislio, primoravši Saru i Krisa da vrate dete nzad.  

Govoreći o srceparajućem iskustvu odustajanja od devojčice u koju su se tako brzo zaljubili, Sara je rekla da je to bilo bolnije nego što se rečima može opisati - otkrivajući da je toliko uznemirena, da se plašila da će doživeti pobačaj. 

Sara i Kris su 7. marta 2018. godine uzeli usvojenu ćerku dok je Sara bila u osmoj nedelji trudnoće i odmah su se zaljubili u prelepu princezu.

- Kad sam ušla u bolničku sobu, biološka mama ju je držala i s ljubavlju stavila u zagrljaj, rekla mi je:„ Upoznaj svoju mamu, devojčice - priseća se Sara.

Nakon samo pet dana porodičnog blaženstva, primili su ih poražavajući telefonski poziv.

Roditelji njihove novorođene kćeri su se predomislili i želeli su je nazad, što su, prema uslovima ugovora o usvajanju, zakonski mogli da učine do deset dana od rođenja.  

- Hranila sam je kada je poziv stigao - otkrila je Sara.

- Očajno sam pala na pod. Stalno sam govorila svom mužu: "Šalite se, ovo je šala, zar ne?". Uvek kažem da je bol koju smo osećali tog dana bio gori od naše tri godine neplodnosti zajedno. Oproštaj od nje povredio je više nego što se rečima može adekvatno opisati. To nam se činilo kao prava smrt jer smo znali da je verovatno više nikada nećemo videti. Učinila nas je roditeljima. Pomogla je da se izleči deo naših srca koji je sterilitet slomio. Učinila me je mamom, makar to bilo samo nekoliko dana - rekla je ona.

Neverovatno Sara kaže da nema nikakvih loših osećanja prema roditeljima koji su im vratili ćerku - i zapravo je zahvalna što su joj dali priliku da postane majka tako dragocenoj devojčici, čak i na samo nekoliko kratkih dana. 

Picture: Sarah Howell/SWNS

 

- Nemamo ništa protiv njenih rođenih roditelja - dodala je ona.

- Da možemo, rekli bismo im koliko ih volimo i koliko je srećna devojčica što ih ima kao roditelje.

I dok još uvek osećaju slomljeno srce tog trenutka, pružena im je prilika da ponovo postanu roditelji samo nekoliko meseci kasnije, kada je Sara rodila njihovo prvorođeno dete Noe.  

Dolazak dečaka bio je ispunjen radošću para koji se u prvim mesecima braka suočio sa užasnom borbom protiv neplodnosti. Samo 11 meseci nakon što su sklopili brak, Sari je dijagnostikovana endometrioza - zbog koje je većinu svog života trpela užasne bolove kada s oni dani.  

Upozorena je da bi njena stanja mogla izazvati ozbiljne komplikacije plodnosti - i da bi trebala početi pokušavati zatrudnjeti „što pre“ ako želi imati ikakvu šansu da zatrudni prirodnim putem.   

- Bilo je to poražavajuće i dovelo me u depresiju situacije. Znali smo da želimo porodicu - rekla je Sara o svojoj dijagnozi. 

- Moj muž je bio pozitivniji i mogao je često posmatrati stvari sa vedrije strane, ali za mene je to bio veliki proces tugovanja. Bračno savetovanje u to vreme bilo je ključno i mislim da naš brak ne bi izdržao bez pomoći - otkrila je ona.

Mladi par je pokušavao da začne dete tri godine, boreći se sa više operacija i stotinama injekcija, pilula i negativnih testova trudnoće.

U aprilu 2017. otputovali su kod imunologa za reprodukciju u Čikago na celodnevne testove, ali im je ponovo rečeno da je verovatnoća da će zatrudneti prirodno manja od jedan odsto, i ta vrata su konačno zatvorena.

- Čuvši da su naše šanse za začeće bile tako male omogućilo nam je da nastavimo dalje i započnemo proces tugovanja zbog verovatnoće da nikada nećemo doživeti trudnoću - dodala je Sara.

Ona i menadžer građevinskog projekta Kris tada su odlučili da su spremni da usvoje dete. Oboje su oduvek želeli to da rade i redovno su razgovarali o tome otkako su počeli da se zabavljaju.

Završili su procenu doma i dodani na listu čekanja koja može da traje do tri godine.

Na njihovo iznenađenje, 31. januara 2018. godine, Sara se osećala pomalo „isključeno“ i uradila je test na trudnoću.

- Kad sam tog jutra otvorila ormar u hodniku, testovi trudnoće su buljili u moj prednji i centralni deo - našalila se ona.

- Pre toga sam se raspravljala o tome da li da se testiram, pa sam ih, kad sam ih videla, odlučila da pokušam. Prvi put je bilo pozitivno.  Jecala sam. Plakala sam toliko da sam jedva disala. To je zaista bio šok u mom životu - otkrila je Sara.

- Sećam se da sam se milion puta tog dana zapitala:" Kako je to moguće? " 

Sedam meseci nakon što je par bio primoran da se odrekne usvojene ćerke, poželeli su dobrodošlicu svom novorođenom sinu, Noi, i kojeg je par brzo pozdravio kao svoju "čudotvornu" bebu. 

- Bilo je to nadrealno i osećalo se kao vantelesno iskustvo - rekla je Sara o dolasku svog sina. 

Porodica Hovell odlučila je da postane hranitelji kako bi pomogli deci i udomili su dečaka 29. juna 2021 godine.

Ukoliko imate priču koju želite da podelite sa nama pišite nam na redakcija@najzena.rs

Komentari (0)
Loading