"Nikad se ne pretvaraj da si muškarac! Neka on radi svoj posao, ti svoj!": Ovako su učili naše BAKE o braku i ljubavi

Vesti 01.08.2021 21:08 0

Naše bake su neretko naši najbolji savetnici i neko kod koga uvek rado odlazimo. Nekad na porodični ručak ili samo šoljicu čaja, a najčešće onda kada nam treba neko da nas sasluša i pomogne.

"Nikad se ne pretvaraj da si muškarac! Neka on radi svoj posao, ti svoj!": Ovako su učili naše BAKE o braku i ljubavi

pixabay

Njen dom je naše srećno mesto gde odlazimo da se ugrejemo i na trenutak odmorimo od sveta. Ona nas čuje, razume i uvek spremi nešto toplo. Zbog godina i iskustva koje bake imaju, one najčešće znaju da stvari sagledaju iz druge perspektive i udele dragocene savete koji će nam značiti.

Danas vam donosimo 12 saveta prikupljenih od naših baka, a tiču se života, porodice i braka. E sad, na vama je da procenite da li suNadamo se da će vam biti korisni...

12 saveta naših baka:

1. Nikad se ne pretvaraj da si muškarac! Neka on radi svoj posao, ti svoj!

2. Ako muž treba da dođe kući, a ručak nije gotov - sredi se i našminkaj! Bolje da te vidi kako sređena završavaš ručak, nego neočešljana kako serviraš hranu!

3. Nikad nemoj da protivrečiš mužu - ćuti i uvek radi kako tebi odgovara!

4. Izbegavaj psovke, to nije ženstveno!

5. Nikad ne sažaljevaj muškarca - on je rođen jači od žene!

6. Sažaljenje mužu krade hrabrost. Nikad ga ne sažaljevaj, samo ga nadahni!

7. Izbegavaj da se maziš sa mužem! On nije dete. Ali, ponekad, u trenucima umora, zagrlite ga kao dete, kao da si mu majka. Pet minuta! Ne više!

8. Nikad ne gledaj svoj odraz u ogledalu ako si ljuta. Prvo se smiri, pogledaj cveće, nebo, seti se nečeg lepog, pa tek se onda ogledni!

9. Od ranog detinjstva decu uči da misle i govore o svom ocu sa poštovanjem. Naročito ako imaš sina - jer to će ga učiniti snažnim! Dečak je produžetak svog oca.

10. Nikad ne jedi, kad zađe sunce!

11. Uvek traži ono što te čini srećnom, čak i ako je tvoj suprug protiv toga. Izbegavaj polemiku na tu temu, smeši se i radi onako kako smatraš da je najbolje. Vreme će proći, on će se naviknuti i prestati da gunđa. A vaše dobro raspoloženje će mu zagrejati srce!

12. Potražite izgovor da se često zabavljate i smejete. Lakoća ženskog smeha uklanja težak teret životnih poteškoća sa muških ramena!

Šta vi mislite o tome?

Komentari (0)
Loading