"UMETNICA MORA BITI ZDRAVA" Patrijarh Porfirije čuo Konstraktinu pesmu, evo šta misli o njenim stihovima!

Vesti 14.03.2022 13:26 2

Nakon pojavljivanja na pesmi za Evroviziju, Konstrakta je ušla u sve pore društva i glavna je tema svakodnevno, a sada se i Patrijarh osvrnuo na njene stihove

"UMETNICA MORA BITI ZDRAVA" Patrijarh Porfirije čuo Konstraktinu pesmu, evo šta misli o njenim stihovima!

Naj žena/Kristijana Ćaćić

U nedelju, 13. marta Njegova Svetost je održao poučnu besedu u hramu Svetog Save, te se osvrnuo na deo stihova popularne pesme "In Corpore Sano". Tom prilikom je rekao kako je on doživeo Kostraktine stihove.

Naj žena/Kristijana Ćaćić

 

- Ovih dana u jednoj pesmi čuo se stih: Šta ćemo sad? Ja sam i čitavu pesmu i taj stih razumeo na sledeći način: pokušavamo da budemo savršeni spolja – slavni, lepi, moćni, bogati i tako dalje, a onda dođe jedan mali kvar u našem životu. Dođemo u graničnu situaciju, kako to kažu mudri ljudi danas, i onda shvatimo da od svega toga spolja nema nikakve pomoći. Šta ćemo sad? I na to pitanje: Šta ćemo sad?, odgovara Hristos. I Crkva je zato ne samo savremena, nego večna, jer odgovara na večna pitanja i daje mogućnost svakome ko traga za smislom svoga postojanja u istoriji i večnosti. Daruje tu večnost - rekao je u svojoj besedi Njegova Svetost Patrijarg g. Porfirije.

Kako ste vi doživeli ove stihove i kakvu poruku za vas lično nose?

Komentari (2)
Loading
dragoljub m v p
14.03.2022 22:17

Konstrakta je vrlo koooooooorisna: Sa malo neobicnih recenica je pokazala koliko je srpskim toboz-intelektualcima potrebno da se prestanu smatrati zatucanim. Ako je njena pesma neki intelektualni nivo onda se ne cudite sto ste u filozofsko-moralnomm blatu. Od materijalne osnove do "nadgradnje".

Ja
18.03.2022 11:06

Pa... Posle slezine, bubrega i ostalih bolesti ostaje samo da se padne u depresiju i preseču vene.... Ah da, ne zaboravimo - umetnica mora biti zdrava a mi ostali ko nas šiša