Ovo su TRI sigurna ZNAKA da vas neko LAŽE: Poznati KRIMINOLOG otkrio cake kako da PREPOZNAMO lažova

Vesti 16.03.2022 11:45 0

FBI istražitelji su utvrdili kako da prepoznate da vas neko laže bez da savogornik išta primeti

Ovo su TRI sigurna ZNAKA da vas neko LAŽE: Poznati KRIMINOLOG otkrio cake kako da PREPOZNAMO lažova

pixabay

Uočiti da vas neko laže nije laka stvar, ali postoje razni načini koji mogu da vas upozore da vaš sagovornih pokušava da vas obmane rečima ili delima. 

Da biste utvrdili da neko laže, morate da slušate a ne da gledate. 

1. "Pa"

Ako na direktno postavljeno pitanje, odgovor krene sa ''pa'' veliki je pokazatelj laži. Znači da već smišlja i ostavlja prostora da smili ono što možda očekujete da čujete. 

Lažovi, uopšteno gledano, govore manje, treba im više vremena da odgovore posle postavljenog pitanja i trude se da se emotivno distanciraju u laži - zato izostavljaju reči kao što su „ja" „moje" i „meni".

2. ''Je'' 

Reč koja klackalica između istine i laži. Najbolje rečeno neka poluistina, jer na pola žele da kažu istinu, pa odugovlače priču kako bi zadržali iluziju istine, bez da je potpuno iznesu. 

3. Postavite pitanje

Kada pitate neku iskrenu osobu zašto treba da im verujete, dobićete odgovor "Zato što govorim istinu". Ali lažovi se ponavljaju i oduže celokupni nepotreban odgovor.  I najčešeće bude neka vrsta odbrane kao tipa:"Ne moraš da mi veruješ ako ne želiš''. 

Obmane su svuda, ali lažov ne mora uvek da bude nešto nužno loše. Možda samo ne želi da na prvu loptu povredi vaša osećanja ili da vi pokvarite dobru sliku o njemu. Bilo kako bilo, kako naši stari kažu
,,U lažima su kratke noge'' i zato uvek bez obzira na sve birajte istinu. 

Komentari (0)
Loading