KO JE NA KRAJU GAD? Muž je bebi hteo da da IME po svojoj majci, žena NIJE PRISTALA jer je ime za babe, zbog toga je usledila lavina komentara

L. Vidović Vesti 16.03.2022 11:32 1

E sad vi meni recite, ko je u ovoj situaciji gad?

KO JE NA KRAJU GAD? Muž je bebi hteo da da IME po svojoj majci, žena NIJE PRISTALA jer je ime za babe, zbog toga je usledila lavina komentara

Shutterstock

 

Kad su čekali njihovo prvo dete razmišljali su o imenima. Njegova je majka umrla nekoliko godina pre toga. Saznali su da čekaju curicu, a iako je njegovu mamu jako voljela, to ime joj je zvučalo baš za 'bake'.

Zbog te situacije požalila se jedna mama na Redditu.

Trebao bi biti najepši posao na svetu, no za brojne roditelje odabir imena za njihovo dete postane prava muka, naročito ako teško pronalaze kompromis i podležu vanjskim uticajima. Upravo je to priča anonimne mame koji se na Reddit forumu požalila kako joj muž prebacuje jer detetu nije dala ime koje je on želeo.
I dok se većina parova naposletku nekako složi oko imena, u njihovom slučaju to se nije dogodilo, već ga je majka sama odredila i prijavila. Sada se njen suprug ljuti što ga je dovela pred gotov čin, tvrdeći da je to što je ona učinila 'čisti bullying' kako bi prihvatio njeno ime.

U svom je postu objasnila kako je želeo da dete nosi ime njegove pokojne majke, no ona je to odbila uz argument da je to ime staromodno. Rekla mu je da to ime mogu dodati kao srednje ime devojčice. Kroz celu trudnoću bi se prepirali kad bi se dotaknuli te teme, a raspravu nikad nisu zaključili.
- Kad smo čekali naše prvo dete, razmišljali smo o imenima. Njegova je majka umrla nekoliko godina pre toga. Saznali smo da čekamo curicu, a iako sam njegovu mamu jako volela, to ime mi je zvučalo baš za 'bake'.  Rekla sam mu da shvatam sentimentalnu vrednost tog imena, no da mi se ono ne sviđa kao ime za našu kćer. Predložila sam ga kao srednje ime u nameri kompromisa, no on se ljutio i nije pristao. Koje god sam ime ja predložila, od klasičnih do modernih, pa čak i nadimak njegove majke, odbio je - nije to bilo ono koje je on želio. Kad sam rodila, bili smo naravno oduševljeni. Opet je spomenuo ime njegove majke koje ćemo joj dati, no ja sam samo ćutala. Kasnije, kad su me pitali kako se devojčica zove, rekla sam Lili (što nije ime njegove majke), a ono koje je on želio kao srednje. Budući da se kasnije i on trebao potpisati, videla sam da kipi od besa. Rekla sam mu da sam mu dala dovoljno vremena da se dogovorimo i da je imao mogućnost odabrati nešto drugo. Prošlo je šest meseci od toga i on je zove Lili, no stalno mi predbacuje da sam ga dovela pred gotov čin te to govori i ljudima. Kao da mi nikad neće oprostiti. Pitala sam ga kako je to drugačije od onog što je on meni pokušao napraviti, kroz sve hormonalne oluje trudnoće i nakon poroda. E sad vi meni recite, ko je u ovoj situaciji gad? - Napisala je majka deteta i postavila pitanje svojim pratiocima.

Post je komentiralo više od hiljadu ljudi, a većina je zauzela njenu stranu.

- Ako jedan od roditelja kaže veto na neko ime, onda ono više nije opcija i tražite drugo oko kojeg ćete se dogovoriti. Bez obzira na porodične tradicije, ime deteta treba biti nešto oko čega se oboje slažete - napisao je jedan komentator.

Druga je pak rekla 'ako je ime doista staromodno, nisi gad, zamisli da je moraš celi život zvati imenom koje ti se ne sviđa'.

 

Komentari (1)
Loading
Lol
16.03.2022 16:06

Moji tetka i teča su se dogovorili da se sin zove Dušan. Teča otišao i prijavio ime Branimir koje nije bilo ni spominjani kao predlog, niti ga ima u familiji. Kaže, palo mu na pamet dok se vozio do opštine. Šta reći na to?