Zbog ove dve GREŠKE vaša savršena ljubavna priča imaće gorak i GROZAN kraj: Možda još uvek nije kasno da SVE ispravite

Naj žena Vesti 07.09.2021 20:24 0

Iako svako ima neki svoj odgovor na pitanje "Šta je to ljubav", ovi dogodi se retko poklapaju. Baš zbog ovoga i nastaju svađe, tuga i na kraju dolazi do raskida

Zbog ove dve GREŠKE vaša savršena ljubavna priča imaće gorak i GROZAN kraj: Možda još uvek nije kasno da SVE ispravite

Shutterstock

Kada je u pitanju razumevanje pojma ljubavi, ove dve se greške se stalno događaju, a ako ih ne uočimo na vreme i ne pokušamo da ih ispravimo - čeka nas raskid.

Bitno nam je da smo voljeni, ali zaboravljamo da i mi moramo da volimo

Ne možemo da volimo jednu osobu, bilo našeg partnera ili samog sebe, na štetu druge strane. Bitno je da volimo i sebe, ali i partnera. Nije bitno samo da znamo da smo voljeni, bitno je da iskreno volimo drugu stranu bez računice - jer tako funkcioniše suklađen organizam.

Mnogi na ljubav gledaju kao na krajnju tačku ili osećaj, umesto kao na neprekidnu radnju

Kada uđemo u vezu, logično je da samo zaljubljeni i osećamo neverovatnu privlačnost - ali šta se dešava kada nas ova faza prođe? Većina veruje da su se prosto "odljubili" ali realnost je sasvim drugačija. 

Stav da ništa nije lakše nego voleti je česta ideja o ljubavi uprkos brojnim dokazima koji govore suprotno. Ljubav zahteva trud i rad, ali mnogi taj deo zanemaruju. Radije puste stvari da se raspadnu, a kasnije se pravdaju da se radilo o pogrešnom odabiru partnera, piše "Zadovoljna.hr".

Zato je često je razlog raskida nedovoljno truda - a ne nedovoljna "ljubav".

Značenje ljubavi, zdrave ljubavi, je kompleksno pitanje, ali bez imalo sumnje zdrava ljubav temelji se na emocionalnom zdravlju i međusobnom poštovanju.

Bitno je ući u vezu bez velikih očekivanja, nije mudro razmišljati unapred kako želimo da nas partner usreći jer to nije njihov posao - mi sami treba da budemo sreći i da tu našu sreću delimo sa njim/njom. U ljubavi je bitno rasti zajedno, a ne držati jedno drugo na istom mestu. Zrela ljubav nadahnjuje i podržava.

 

Komentari (0)
Loading