Uhapšeni roditelji deteta koje je pre SMRTI izgledalo kao KOSTUR i igralo se sa fekalijama: Ovo je NAJJEZIVIJI slučaj zlostavljanja koji je POLICIJA videla!

Vesti 07.04.2022 12:53 0

Policijski izveštaji navode da je Navin Džons bio „ekstremno neuhranjen sa skeletnim izgledom“

Uhapšeni roditelji deteta koje je pre SMRTI izgledalo kao KOSTUR i igralo se sa fekalijama: Ovo je NAJJEZIVIJI slučaj zlostavljanja koji je POLICIJA videla!

Printscreen/Youtube

Roditelji osmogodišnjeg dečaka uhapšeni su nakon što je njihov sin prestao da diše. Vlasti Peorije, Ilinois, saopštile su da su Brendon Voker (40) i Stefani Džons (35) optuženi za ubistvo prvog stepena. Njihova kaucija je određena na milion dolara i verovatno će se suočiti sa doživotnim zatvorom.

Policija Peorije je u saopštenju od 30. marta navela da je policija pozvana u kuću dan ranije i da je zatekla Navina Džonsa. Utvrdili su da ne  "ne reaguje i ... ne diše". U kasnijem ažuriranju, odeljenje je saopštilo da su „detektivi uspeli da identifikuju“ Džonsa i Vokera „kao osumnjičene u ovoj istrazi“. Nakon razgovora sa roditeljima, oni su „uhapšeni zbog ugrožavanja života ili zdravlja deteta koje je za posledicu imalo smrt deteta“, saopštila je policija.

"Preliminarni uzrok smrti posledica fizičkog zlostavljanja i zanemarivanja“, dodalo je odeljenje.

Navinova baka po ocu je inače dobila zakonsko starateljstvo nad osmogodišnjakom i njegovom 12-godišnjom sestrom u aprilu 2017. Ali oba deteta su nedavno živela sa roditeljima. Policijski izveštaji navode da je Navin bio „ekstremno neuhranjen i izgledao je kao kostur“. Imao je nekoliko modrica, ogrebotina i ožiljaka po telu. Činilo se da su mu oba zgloba takođe imala povrede. Mrtvozornik okruga Peorija Džejmi Hardvud ocenio je da je smrt ubistvo i rekao da je to jedan od najgorih slučajeva zlostavljanja koje je ikada video. Tužilac Dejv Keni rekao je na saslušanju u četvrtak da je zlostavljanje bilo u toku i da je poslednji put izgledalo da je Navin bio donekle bio zdrav u oktobru prošle godine.

Navin jebio pod državnom negom od decembra 2013. nakon što je rođen sa narkoticima u organizmu. Majka je 2006. godine rodila dete koje je umrlo posle tri meseca. Voker nije bio otac. Sve ukazuje da je bilo zlostavljanja.

Baka, koja nije imenovana u evidenciji ostavila je decu sa roditeljima između 10. jula i 1. avgusta prošle godine da bi otputovala na Floridu zbog „hitnog porodičnog slučaja”. Kada se vratila, roditelji su „odbili da vrate“ decu. Baka je pozvala policijsku upravu u Peoriji i dežurnu liniju DCFS-a da prijavi okolnosti. U izveštaju policije u  od 17. avgusta navodi se da je baka rekla da je „gotova sa ovim i da će se vratiti na sud i dati decu u hraniteljsku porodicu“.

Ali 19. avgusta, podnela je prijavu policijskoj upravi u državi Vašington, pokušavajući da vrati decu i zatražila „potpunu proveru dobrobiti“.
14. februara je policija dobila anonimni poziv od osobe koja je prijavila da deca ne pohađaju školu.
Pozivalac je takođe rekao da je stariji brat išao na posao sa Vokerom svaki dan, da su Navinove oči bile „crno-plave“, da je bio u nevolji nakon što je „ustao usred noći i jeo piletinu koju je Stefani skuvala za njih”. Stefani i Brendon su ga često stavljali u podrum, kad bi želeli da odmore.

Tokom policijske posete Navin je izgledao ekstremno mršavo, ali su Stefani i Brendon tvrdili da jede, ali da ne može da se ugoji. Oba roditelja su ocenjena kao bezbedna.

Radnik Luteranske socijalne službe iz Ilinoisa rekao je da su 23. februara razgovarali sa Džonsom o tome da se Navin igra sa fekalijama. Sledećeg dana,je potvrđeno policijskoj upravi Peoria da su oba roditelja „negirala bilo kakvo zlostavljanje“ . Baka je potpisala papire za odobravanje kratkoročnog starateljstva roditeljima 14. marta i ponovo 29. marta – na dan kada je Navin umro.

Prema navodima policije, Navin je imao tragove od ligatura, čireve, a u njegovoj spavaćoj sobi bile su gomile čaršava natopljene urinom. Kada je stigao u bolnicu, imao je 17 kilograma i pao je u hipotermiju (22,2C), bila je njegova telesna temperatura.

Suđenje Vokera i Džonsa zakazano je za 28. april u okrugu Peorija. Dok ga je u početku zastupao javni branilac, Voker je nagovestio da namerava da angažuje branioca. Sahrana za Navina trebalo je da se održi u utorak u 10 časova u katoličkoj crkvi Blaženog Sakramenta u Mortonu, preneo je Independent.

 

 

Komentari (0)
Loading