"Hoće li ga druga deca podrugljivo izgovarati?": Drage mame pažljivo birajte IMENA, samo zato što je danas u MODI, ne znači da će uvek biti

Vesti 30.04.2023 15:00 0

Ime je bebi prvi poklon od vas, a kao i svaki dar treba da bude pažljivo odabrana i namenjen da traje

"Hoće li ga druga deca podrugljivo izgovarati?": Drage mame pažljivo birajte IMENA, samo zato što je danas u MODI, ne znači da će uvek biti

Shutterstock

Iako postoje parovi koji odmah, praktično u startu, znaju kako žele da im se zovu deca, drugi se pak i dalje dvoume dok drže bebu u naručju u porodilištu.

Da, odabir imena nije lak zadatak, dvoje ljudi treba da sednu i razmotre nekoliko predloga od kojih će samo jedan odneti triumf.

Ime deteta ipak trebalo da izdži test vremena. Zato se mnogi roditelji prvo zapitaju:

- Hoće li ono zvučati smešno za 10 godina?

- Hoće li ga druga deca podrugljivo izgovarati?

- Da li će moje dete morati svakog dana da objašnjava kako se njegovo ime pravilno piše?

Roditeljima koji čekaju prvo dete se savetuje da izbegavaju trenutna moderna imena koja su često referenca na pop kulturu, takođe treba da se drže što dalje od čudno napisanih imena, onih koji imaju interpunkcijske znakove koji nemaju svrhu i slično, piše "Klix.ba".

Inspiracija unutar porodičnog stabla

Raspitajte se o porodičnoj istoriji, jer se tu možda krije ime koje će vam se dopasti. Postoji nešto zaista posebno u odabiru imena koje ne samo da volite već ima i veliki značaj za vašu porodicu.

Setite se da tradicionalna imena ne moraju nužno biti nepoželjna u modernom društvu. Mnoga od njih su gotovo zaboravljena, a zvuče originalno u odnosu na ona koja su trenutno popularna.

Obavezno detaljno proučite značenje imena, jer ne želite da ono bude negativno ili kontradiktorno. Ukoliko, ipak, odaberete ime koje vam se sviđa toliko da zanemarite značenje, budite spremni na zapitkivanja okoline.

Razgovarajte o potencijalnim nadimcima sa partnerom ili članovima porodice kako biste bili sigurni da ne postoji uvredljiva verzija imena koju ste možda zanemarili.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading