Ispovest SUROGAT majke: "Rodila sam DETE drugoj porodici, a oni više od godinu dana nisu došli po njega, a onda je usledo ŠOK"

K.Ć. Vesti 27.04.2022 21:00 0

Kada je TikTokerka Kristi Baisinger odlučila da postane surogat majka za kinesku porodicu, nije mogla da predvidi da će pandemija COVID-19 zatvoriti granice i onemogućiti putovanje između SAD-a i Azije na duže vreme. Na ovaj način dete je sa njom provelo dve godine

Ispovest SUROGAT majke: "Rodila sam DETE drugoj porodici, a oni više od godinu dana nisu došli po njega, a onda je usledo ŠOK"

unsplash.com

 

TikTokerka je odlučila da podeli ovo iskustvo. Svoje iskustvo surogat majčinstva redovno deli sa svojim pratiocima (tu ulogu je do sada obavljala tri puta i ima troje dece).

- Majka dečaka nije mogla da dođe na rođenje deteta - o surogat majčinstvu u pandemiji

Kristi objašnjava da nije u srodstvu ni sa jednom bebom koju je rodila radeći sa agencijom za surogate.

 

 

Svaki put su i jajna ćelija i spermatozoidi potekli od para koji pokušava da dobije dete ili drugih donatora.

Dečak o kome je reč rođen je u novembru 2019. godine kao njeno šesto (i treće kao surogat) dete. Kristi je takođe omogućila rođenje njegove starije sestre. Nažalost, ovoga puta majka nije mogla da dođe u Sjedinjene Države da bude na rođenju svog sina. Nakon toga je nastala papirologija koja je dodatno odložila njen dolazak, a najveća prepreka je bila pandemija COVID-19.

Ovako, mališan je sa Kristi ostao skoro dve godine.

Pre samo nekoliko meseci pronašao je put do „ciljane” porodice i morao je da se rastane sa Kristi.

- Da li ste imali period žalosti? - Pitao ju je jedan od korisnika.

- Apsolutno! Nakon što su ga odveli, nisam mogla da pričam o tome oko dva dana. Bilo je tako tužno biti sa njim tako dugo, a onda ... tišina - objašnjava on.

Na drugom snimku je takođe priznala da više ne planira dalje trudnoće, kako za svoju tako i za druge porodice.

 

 

- Nisam tako mlada kao što mislite da jesam - smeje se Kristi. "Imam 42 godine!" - kaže. „Moja najstarija već ima 22 godine, mogla bih da budem i baka.

Uključujući u nekim američkim državama (npr. Kalifornija, Teksas) gde Kristi živi, tzv komercijalno surogat majčinstvo, u kojem žena može dobiti novac za rađanje deteta je legalno. U celom svetu postoje agencije za surogat majčinstvo koje posreduju između porodica koje žele dete i hraniteljica.

Surogacija u Srbiji

Surogatmaterinstvo za sada u Srbiji nije dozvoljeno, pa se jedan broj žena, koje žele na takav način da dobiju potomstvo, obraća klinikama u inostranstvu.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading