Osvojili su 115 miliona na LUTRIJI: Ono što su uradili sa NOVCEM izaziva divljenje i poštovanje!

K.Ć. Vesti 28.04.2022 16:29 0

Britanka Frensis Konoli (55) i njen suprug Patrik osvojili su 115 miliona evra na lutriji EuroMilions 2019.

Osvojili su 115 miliona na LUTRIJI: Ono što su uradili sa NOVCEM izaziva divljenje i poštovanje!

Shutterstock

Par je većinu novca potrošio u dobrotvorne svrhe. Samo ove godine donirali su 11 miliona funti onima kojima je potrebna. Planirali su da ovaj iznos poklone u roku od 10 godina, ali je to išlo mnogo brže.

- Ako možete da date drugima, bilo da je vreme ili novac, to je zaista važno, daje vam zabavu. To izaziva zavisnost. Sada sam zavisna od toga – primetila je žena u intervjuu za „Ogledalo”.

Žena pomaže drugima od detinjstva. Kao 9-godišnjakinja, volontirala je u St. John Ambulance (organizacija koja se, između ostalih, bavi i naukom o prvoj pomoći), a kao student je uspostavila telefonsku liniju za pitanje AIDS-a.

Novac je otišao kako je i došao, brzo!

Prvi novac od pobede podeljen je veoma brzo. 60 miliona funti podeljeno je između troje unučadi para, osmoro braće i sestara, 15 nećaka i nećakinja, kao i stranaca koji su tražili pomoć. Pomogli su siromašnim penzionerima da se povežu sa svojim najmilijima tako što su im dali elektronske tablete, a obližnjoj bolnici su obezbedili pidžame i elektroniku tokom nedavnog talasa COVID-19 u Velikoj Britaniji .

Od osvojenog iznosa, par je samo mali deo namenio za sopstvene potrebe. Njihov najveći lični trošak bila je kuća sa šest spavaćih soba na zemljištu od 700 kvadratnih metara, a par i dalje vozi polovni Aston Martin. Kako je žena priznala u intervjuu za Bi-Bi-Si, ona odbacuje ideju da se novac troši na luksuzne stvari kao što su jahte. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading