"Samo je čudno HRKALA": Ovako je TINEJDŽERKA majku spasila od sigurne SMRTI, mnogi ne bi primetili OPASNOST

Vesti 14.09.2022 09:28 0

Melisa Dol, koja je tada imala 14 godina, shvatila je da sa njenom majkom nešto nije u redu, nakon što je čula da njena majka čudno hrče

"Samo je čudno HRKALA": Ovako je TINEJDŽERKA majku spasila od sigurne SMRTI, mnogi ne bi primetili OPASNOST

Printscreen/Youtube

Tinejdžerka je zaspala u majčinom krevetu, ali je čudan zvuk probudio. Kler je tokom spavanja, počela da ispušta zvuk koji je mogao da se protumači kao hrkanje, ali njena 14-godišnja ćerka je shvatila  da njena majka ima neki problem i primenila je znanje iz prve pomoći koju je tada imala u školi.

- Pravila sam buku poput hrkanja, koje je probudlo Melisu, iako se ja toga ne sećam. Pogledala me je i shvatila da ne izgledam dobro, jer nisam reagovala. Pozvala je 999, a oni su je uputili šta treba da radi, jer prva kola Hitne pomoći mogu da dođu tek kroz 40 minuta. Stanje mi se naglo pogoršavalo, a sticajem okolnosti Melisa je u školi imala prvu pomoć, pa je to i primenjivala dok je bila na vezi sa doktorima - rekla je Kler i dodala da je sreća što je Melisa bila sa njom u krevetu tu noć:

- Da Melisa nije znaša šta da uradi onog jutra kad sam doživela srčani zastoj, umrla bih. Bio je to takav slučaj, ali mi je na kraju spasila živor, jer da nije primetila šta se događa, ja sada ne bih bila ovde - dodala je.

Kler je hino prevezena u bolnicu na intenzivno odelenje, a onda je usledio šok, jer je bila u komi tri dana. Lekari joj nisu davali velike šanse, ali ona se nakon loših vesti probudila.

- Probudila sam se i osećala kao da sam spavala ceo vikend. Nisam imala pojma šta se dogodilo i kako sam se našla u bolničkom krevetu. Prvo što sam tražila kada sam se probudila, bila je torbica sa šminkom, a zabrinuta sam bila i za svog psa - kaže Kler, dok su je ostali gledali u neverici:

- Upravo smo se pripremali za tvoju sahranu, a ti sediš i pričaš kao da se ništa nije dogodilo - upitali su je članovi porodice.

Lekari nisu utvrdili zbog čega je došlo do srčanog zastoja, ali Kler sada ima ugrađen defiblirator ugrađen u grudi, koji regučiše njen srčani ritam.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici, a sada možete preuzeti i stikere.

 

 

Komentari (0)
Loading