DEVETORKE danas slave PRVI ROĐENDAN: Jedine u svetu koje su začete PRIRODNIM putem, pogledajte kako sada izgledaju

M. G. Vesti 05.05.2022 14:45 0

Jedine devetorke na svetu slave prvi rođendan

DEVETORKE danas slave PRVI ROĐENDAN: Jedine u svetu koje su začete PRIRODNIM putem, pogledajte kako sada izgledaju

Rina

Jedine devetorke na svetu danas, 5. maja napuniće godinu dana, a svoj prvi rođendan proslavljaju "savršeno zdrave".

- Svi sada puze. Neki od njih čak mogu i da hodaju ako se za nešto pridržavaju - rekao je za BBC njihov otac Abdelkader Arbi, oficir u vojsci Malija. On je dodao i da je njegova supruga i majka devetorki Halima Kise (26) dobro.

- Nije lako, ali je sjajno. Čak i ako je ponekad naporno, kada pogledamo sve bebe kako su zdrave, osetimo olakšanje. Sve drugo zaboravimo - istakao je.

Inače, devetorke i Halima su i dalje u Maroku, a trenutno žive u klinici u kojoj je obavljen porođaj, kako bi bili kvalitetno zbrinuti. A Arbi se nedavno pridružio porodici, prvi put za šest meseci, zajedno sa starijom ćerkom Soudom (3).

- Presrećan sam što sam ponovo na okupu sa celom porodicom - kratko je prokomentarisao i rekao da će u bolnici napraviti malu rođendansku proslavu.

 

 

Inače, ove bebe su obotile Ginisov rekord kada je reč o najvećem broju rođene dece tokom jednog porođaja, a da su pritom sva preživela.

Podsetimo, vlada Malija je gospođu Kise prošle godine prebacila u Maroko neposredno pre porođaja, kako bi dobila adekvatnu negu.

Devetorke, pet devojčica i četiri dečaka, rođene su u 30. nedelji, a kada su došle na svet imale su između 500 grama i jednog kilograma.

- Svi imaju različite karaktere. Neki su tihi, dok drugi prave više buke i mnogo plaču. Neki žele da ih stalno nosimo, Svi su veoma različiti, što je sasvim normalno - zaključio je srećni otac i dodao da svi u Maliju jedva čekaju da bebe vide svojim očima.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading