Sada ćete moći da OSTVARITE svaku vašu FANTAZIJU: Lezite ovako i večeras ćete imate "VLAŽAN" san

Vesti 17.09.2021 21:43 0

Verovali ili ne, vlažni snovi nisu toliko povezani sa vešim mislima koje imate pre nego što utonete u san

Sada ćete moći da OSTVARITE svaku vašu FANTAZIJU: Lezite ovako i večeras ćete imate "VLAŽAN" san

pixabay

Ako imate erotske snove treba da znate da na njih veliki uticaj ima poza u kojoj spavate. Prema analitičarki snova i autorki knjige "Unlock Your Dreams, Change Your Life", Lauri Loevenberg, nekoliko stvari utiče na na naše snove i na to hoće li oni biti impresivni ili ćemo ih se samo bledo sećati.

Pet stvari koje mogu uticati na san:

1. Spavanje na grudima/stomaku

Snovi o aferi s nekim ko vam uopšte nije privlačan prouzrokovani su spavanjem u položaju gde spavate na stomaku.

- Teorija je da pritiskanje grudi i područja karlice uz krevet izaziva stimulaciju koja može rezultovati seksualnim snovima - kaže Loevenberg.

2. Uzimanje dodatka B6 vitamina

Ako se nakon buđenja više ne sećate šta ste sanjali, redovno uzimanje B6 vitamina može vam pomoći da bolje pamtite svoje noćne fantazije. Ljudi koji su uzimali B6 imali su jasnije sećanje na svoje snove, navedeno je u studiji koja je objavljena u časopisu "Perceptual and Motor Skills".

Istraživači su 100 zdravih Australaca ispitali o njihovim snovima, a bolje ih se sećala grupa koja je dnevno uzimala 240 miligrama B6, od one koja je dobijala placebo ili mešavinu B vitamina.

3. Prestanak pušenja 

- Kanabinoidi potiskuju REM fazu sna, a nikotin potiskuje serotonin, neurotransmiter koji je najviše povezan s aktivnostima kod spavanja - objasnila je Loevenberg za "Well Good".

Ona dodaje da čete zato, kad prestanete uzimati bilo koju od te dve stvari, sanjati "življe nego ikad pre"...

4. Progesteron

Progesteron je hormon koji se često povezuje s reproduktivnim zdravljem, a kod žena se oslobađa u drugoj polovini menstrualnog ciklusa. Takođe, ovaj hormon može uticati na snove, što je potvrdila i studija na 944 žene koje su bile u lutealnoj fazi svog ciklusa; što im je bio veći nivo progesterona, više su sanjale i pamtile svoje snove.

- Nivo progesterona veća je od normalne i tokom trudnoće, kao i za vreme uzimanja hormona da se trudnoća potpomogne ili održi - kaže Loevenberg i dodaje da se i sama dok je uzimala progesteron ujutro budila smejući se snovima koje je sanjala.

5. Teška hrana

- Kad se jede neposredno pre spavanja, hrana bilo kakvog naglašenog i intenzivnog ukusa; slatkog ili ljutog, može uzrokovati realistične i uznemirujuće snove - kaže Loevenberg i dodaje da je razlog taj što baš negde u vreme kad ulazimo u REM fazu sanjanja, takva hrana prouzrokuje veliki porast nivoa šećera u krvi, a onda i nagli pad. 

Uz to, dodaje, da "teške" namirnice znaju da stvore kiselinu u želucu, pa probavni sistem mozgu šalje više signala što dovodi do "nemirnih" snova.

Komentari (0)
Loading