Mislili su da su spasili slatko štene: Ispostavilo se da su pogrešili, to je bila OPASNA divlja životinja!

K.Ć. Vesti 11.05.2022 08:00 0

„Nakon što su shvatili da su pogrešili, pozvali su nas u pomoć“, obavestio je centar za divlje životinje u SAD na Fejsbuku

Mislili su da su spasili slatko štene: Ispostavilo se da su pogrešili, to je bila OPASNA divlja životinja!

Shutterstock

Jedna porodica u Masačusetsu verovala je da su spasili malo, bezbožno štene. Kakvo je sigurno bilo njihovo iznenađenje kada se ispostavilo da u stvarnosti imaju posla sa sasvim drugom životinjom , za koju se ispostavilo da je... mužjak mladog kojota.

Informaciju o ovom iznenađujućem otkriću pružio je Fejsbuk profil Cape Vildlife Center u Barnstableu. To je hitna pomoć za divlje životinje i istovremeno edukativni centar. Prema izveštaju porodice koja je srela mladog kojota pored puta, životinja je „lutala i bila depresivna“. Zabrinuti za bezbednost šteneta, ljudi su ga odveli u kola. Ubrzo su shvatili da to možda ipak nije pas. I kako se ispostavilo, bili su u pravu.

Zak Mertz iz Cape Vildlife Center u Barnstableu rekao je za CNN da nije neobično pronaći kojote i lisice kako lutaju u ovo doba godine. Štenci su upravo ovog uzrasta kada polako počinju da se odvajaju od porodice. Nije poznato da li se ovaj mužjak samo previše udaljio od roditelja ili mu je majka povređena ili ubijena.

 

 

Osoblje centra je brzo identifikovalo životinju kao kojota. Po njihovom mišljenju, mužjak je još bio u takvim godinama da ga ne treba odvajati od porodice. Zak Mertz je izvestio da je štene staro oko 5-6 nedelja. Već je testiran na besnilo i primio je prvu seriju vakcinacija.

Za sada će kojot biti pod starateljstvom Cape Vildlife Centra. Sa njim će biti i nešto mlađa ženka kojota (ima oko 3-4 nedelje) koja je takođe nedavno stigla u centar.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading