Koja carica! Sama je sebi sagradila KUĆU, našla tutorijal na internetu, zavrnula rukave i dohvatila se čekića

J.V. Vesti 03.02.2023 19:19 0

Pošto je jedva uspevala da plati sve račune i napuni frižider, kolko tolko, ova samohrana majka je odlučila da je krajnje vreme da uzme stvari u svoje ruke

Koja carica! Sama je sebi sagradila KUĆU, našla tutorijal na internetu, zavrnula rukave i dohvatila se čekića

Printscreen/Youtube

Amerikanka Mišel Boil je morala mesečno da iznajmljuje kuću u Oregonu za 1.173 eura i izdržava porodicu. Zbog visoke kirije, a premale plate, nije imala nikakve šanse da uštedi i obezbedi nešto bolje sebi i deci.

Radila je kao konobarica u jednom kafiću, a cela plata joj je odlazila na račune i hranu. Jedva je krpila kraj sa krajem, sve do momenta kada su se njena deca osamostalila. Tada je odlučila da uzme stvari u svoje ruke i sama za sebe sagradi kućicu.

Počela je da proučava tutorijale u kojima su ljudi pričali kako su izgradili male kuće. Uspela je da sa vrlo malo novca sagradi kuću u koju se preselila iz velike kuće koju je iznajmljivala.

Mišel je mesečno trošila 1.173 eura na iznajmljivanje kuće koja je imala tri spavaće sobe, kuhinju, kupatilo, hodnik i garažu - Sada živi u kućici od 18,5 kvadrata.

 

Za iznajmljivanje malog komada zemlje na kojem stoji kućica, Mišel plaća samo 58 eura, a u ovaj iznos je uračunat i priključak za struju, vodu i internet.

- Ne samo da sam sama sagradila kuću, ja sam je i projektovala - kaže ova hrabra žena koje je dve godine skupljala nameštaj i maštala o tome kako će jednog dana imati svoju kuću.

Mišel kaže da je srećnija u ovoj kućici, nego u velikoj koju je iznajmljivala dok su deca živela sa njom. Danas Mišel gradi i projektuje kuće i za druge ljude koji žele da smanje troškove života.

 

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading