Kraj NAJDRAMATIČNIJE potere: UBILA se žena koja je pomogla UBICI da pobegne iz ZATVORA!

Vesti 11.05.2022 14:10 0

Viki Vajt je 29. aprila s neverovatnom lakoćom Kesija Vajta izvela iz zatvora i obezbedila mu slobodu

Kraj NAJDRAMATIČNIJE potere: UBILA se žena koja je pomogla UBICI da pobegne iz ZATVORA!

Printscreen/Youtube

Njihov beg je počeo u zatvoru u Alabami, trajao je deset dana tokom kojih su prevalili stotine kilometara i prošli kroz najmanje četiri savezne države. Iz zatvora ga je Viki izvela pod izgovorom da ga vodi na medicinski pregled, a vrlo brzo su predstavnici reda i zakona utvrdila da nikakav pregled nije bio planiran.

Za čudnim parom je organizovana potera dok su bili u dostavnom vozilu u okolini Ivansvila, u srcu srednjeg zapada, rekao je šerif.

“Kesi Vajt je bio u svom automobilu. Viki Vajt je bila na mestu suvozača. Tokom potere su doživeli nesreću. Kesi Vajt se predao. Viki je prevezena u bolnicu, ali je podlegla povredama koje je sebi nanela vatrenim oružjem prilikom hapšenja.”, rekao je načelnik policije.

Iako nose isto prezime, neophodno je naglasiti da njih dvoje nisu u srodstvu. Neverovatni dvojac je probudio zanimanje javnosti zbog međusobnih razlika: ona je bila uzorna javna službenica koja je imala sređen život; on – uhapšen pod sumnjom za ubistvo.

"Danas smo uhvatili veoma opasnu osobu”, izrazio je zadovoljstvo šerif Singleton. “Više neće osetiti slobodu”, rekao je.

Njegovi ljudi su imali informaciju da je par u Indiani, kao i snimke nadzorne kamere u perionici automobila gde je njihovo dostavno vozilo marke Ford primećeno.

Šerif je rekao da je beg “veoma pomno pripreman”.

Na video snimku se vidi policajka kako prati velikog tetoviranog zatvorenika kome su ruke i noge u lancima, pomaže mu da uđe u policijsko vozilo i odvozi ga pod lažnom izgovorom da ga vodi na sud na psihijatrijsko veštačenje.

 

“Uzorna službenica” kako je opisuje šerif i “najpouzdaniji zatvorski čuvar” po rečima glavnog okružnog tužitelja, osigurala je zatim zamensko vozilo koji ih je čekalo na parkingu obližnjeg tržnog centra.

Taj automobil koji je kupila pod lažnim imenom, pronađen je kasnije u azilu za životinje u Tenesiju.

Policija je kasnije utvrdila da je Viki sa svog računa podigla oko 90.000 dolara koji su joj ostali od prodaje kuće, kao i da je par dve godine bio u vezi.

Kejsi Vajt je u septembru 2020. optužen za ubistvo 58-godišnje Koni Ridžvej. On je već služio 75 godina zatvora zbog niza nasilnih zločina 2015. godine, uključujući provalu, krađu vozila i policijsku poteru.

Navodno je priznao ubistvo, ali se kasnije izjasnio da nije kriv zbog ludila i čekao je suđenje u zatvoru okruga Loderdejl kada je nestao, dodale su vlasti.

Nagrada koju su vlasti nudile za bilo kakvu informaciju o dvoje begunaca bila je povećana na 25.000 dolara.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading