NAJTUŽNIJA SLIKA U II SVETSKOM RATU Životi su im se gasili u samo jednom danu, a kilogrami ovog zlata svedoče o jezivom stradanju

Tamara Đurđević Vesti 12.05.2022 19:50 0

Jevereji su lišeni svega, tako i prstenja koji su simbolizovali ljubav prema svojim supružnicima

NAJTUŽNIJA SLIKA U II SVETSKOM RATU Životi su im se gasili u samo jednom danu, a kilogrami ovog zlata svedoče o jezivom stradanju

Printscreen/Twitter

 

Period nacističke Nemacke ostaće upamćen po najvećim zlodelima koje je čovečanstvo doživelo. Izgladnjivanje, streljanje, silovanje, su samo neke od metode kojima se služila vojska pod upravljavjackom palicom Adolfa Hitlera.

Wikipedia

 

Brojna svedočenja preživelih, niz fotografija i video snimaka samo su neki od tragova strahota koje su zatočeni u logorima širom sveta osetili upravo na svojoj koži.

Poznato je da je upravo jevrejski narod bio najugroženiji i da je oko 6.000.000 miliona nedužnih civila stradalo. S tim da su Jevreji od kad je sveta jedna od najbogatijih nacija, jasno je da su u poslednjim trenucima svoje slobode, pre odvođenja u logore, sa sobom jedino nosili zlato u nadi da ono može da ih izbavi.

Razne komade ušivali su u kupate, stavljali u ‘nevidljive’ džepove. Osim što im je vec u prvim trenucima oduzet identitet i svrha postojanja, Nemci su oduzimali apsolutno sve. Retka fotografija zabeležena je verovatno nakon završetka Drugog svetakog rata za koju sigurno da ne postoji adekvatan opis.

 


Drvena kutija puna burmi definitivno jasno simboluzije naglo prekinute živote i sva nadanja jednog običnog čoveka.

 


BONUS VIDEO

 

  

Komentari (0)
Loading