Karta koja je podelila EVROPU: U ovim zemljama se za mladencima "TRUBI I PUCA", a u ovim bi to bila NEVIĐENA sramota, evo šta stranci MISLE o nama!

Vesti 14.05.2022 14:21 0

Popularna stranica objavila je kartu koja je podelila Europu jer je iznela statističke podatke gde se trubi, a gde ne na svadbama

Karta koja je podelila EVROPU: U ovim zemljama se za mladencima "TRUBI I PUCA", a u ovim bi to bila NEVIĐENA sramota, evo šta stranci MISLE o nama!

Shutterstock

Na karti je prikazano u kojim državama se trubi u svatovima, Evropa je podeljena na pola. Države u kojima nikako nećete čuti trubljenje vikendom tokom održavanja svadbe su: Portugal, Španija, Andora, Francuska, Belgija i Holandija.

Zanimljiva karta

Na Instagram profilu Lover of Geography se mogu pronaći razne nove karte koje dele Europu,  Ameriku, Aziju ili i ceo svet po određenim kriterijumima. Karta koja je nedavno objavljena pod nazivom "Države u kojima zvanice u automobilima trube prilikom dolaska na svadbu", je izazvala pregršt komentara.

Na toj karti je Evropa podeljena na pola. Prema karti, države u kojima nećete vikendom čuti trube u svatovima su: Portugal, Španija, Andora, Francuska, Belgija i Holandija, Luksemburg, Italija, Velika Britanija, Irska, Island, Norveška, Švedska, Danska, Finska, Nemačka, dok su trube sastavni dio tradicije svadbi u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj, Rumuniji, Rusiji, Grčkoj i Turskoj.

Komentari

Jedan Amerikanac je napisao: "Tipično za Balkance. Video sam i kako pucaju u nebo", a uz to je dodao kako smatra da je reč o primitivnom događaju.

Ostali nisu u tome videli ništa sporno, pa su dodali: "U mom Omanu se takođe uvek trubi. Nije venčanje ako se ne proizvodi buka."

"U Nemačkoj nije toliko neobično. Imamo puno migranata koji su tu došli sa svojom tradicijom i nastavljaju s tim običajima. Meni to jako smeta i ne shvatam poentu" napisao je jedan Nemac kome se ta tradicija ne sviđa uopšte, dok su ostali naveli da se nekada zna čuti truba i u Portugalu, Češkoj, Italiji i Mađarskoj, dok je Skandinavcima običaj nepoznat i bizaran.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading