"Ćerka mi je rođena BEZ polnog organa, svaki dan je za nju SMRT": Možda će vam PRIČA OVOG OCA promeniti stav oko ABORTUSA

Vesti 14.05.2022 20:20 0

Potresna priča oca koji je ispričao zašto svaka žena mora da ima pravo na abortus

"Ćerka mi je rođena BEZ polnog organa, svaki dan je za nju SMRT": Možda će vam PRIČA OVOG OCA promeniti stav oko ABORTUSA

Tanjug/Ap

Napredak društva dovodi se u pitanje upravo jer se ponovo postavljaju pitanja vezana za abortus. Neke zemlje ga nikada nisu legalizovale, dok su se neke ponovo odlučile na zabranu. Prošle godine je Ustavni sud Poljske doneo odluku o zabrani abortusa, nakon čega je pokrenuta lavina nezadovoljstva. Žene su protestovale i javno i na društvenim mrežama. 

Čini se da slična sudbina očekuje i žene u Americi. Naime, država Misisipi pokrenula je ovo pitanje gde traži apsolutnu zabranu abortusa. Vrhovni sud će konačnu odluku doneti u junu mesecu.

Sada je i jedan korisnik Tvitera @RijekaUrban podelio šta se dogodilo sa njegovom ćerkom. Rekao je da je njegova supruga te 1980. godine znala da će se njegova ćerka roditi bez polnog organa, da nikada ne bi rodila.

- Da je moja supruga 1980. godine saznala šta nosi, nikada je ne bi rodila! Dobio sam kći bez pubisa, vagine, klitorisa, mokraćnog mehura, a nakon 6 operacija po 9 sati sa teškom narkozom piša celi život kroz kateter koji joj je napravljen od debelog creva! Svaki dan je za nju smrt! Pa ja Vas sada pitam, zašto se mrcvari žena koja želi obaviti prekid trudnoće? O mojoj kalvariji u kojoj bivša i sadašnja država nije ku*** mrdnula bolje da ne pričam! - napisao je on.

 

 

- Doktor mi je nakon rođenja curice rekao: nemojte oprati ruke, kad ju budete njegovali dobiti će sepsu i umreti! Mi će mo to prijaviti kao komplikaciju u lečenju! Ostavite žene da odlučuju o svom telu. Ako ne, podvežite si m**a! Koju sam kalvariju prošao, a da država nije mrdnula, trebalo bi me beatificirati kao Majku Terezu. Probajte biti jedan dan u mojoj koži pa da vidim kako bi ste se odnosili prema ženama. Moja je zombi! - ispričao je čovek svoju potresnu priču.

 

 

Još jedan slučaj iz Hrvatske

Žena iz Hrvatske, Mirela Čavajda, je nedavno saznala da njena nerođena beba ima tumor, a da doktori odbijaju da izvrše fetocid ili prekid trudnoće.

Da pojasnimo... Anomalije ploda u trudnoći su genetski ili fizički defekti fetusa koji mogu uticati na trudnoću, zakomplikovati porođaj i imati ozbiljne štetne efekte na dete. Anomalije se često nazivaju i defektima pri rođenju. One su strukturne promene jednog ili više delova tela fetusa koje povećavaju šanse za mrtvorođenje i mogu uzrokovati nedostatke u zdravlju, razvoju i kvalitetu života deteta. Mnoge žene čije su trudnoće pogođene fetalnim anomalijama razmatraju prekid trudnoće.

Anomalije ploda mogu se kretati od manjih problema koji se lako leče, do ozbiljnih problema koji znače da će fetus biti ili mrtvorođen ili umreti ubrzo nakon rođenja. Ako je trudnoća pogođena anomalijom pronađenom na testu krvi ili ultrazvuku, žena će biti upućena na lekara specijalistu za rizične trudnoće radi daljih testiranja i diskusija.

 

 

Hrvatsku javnost je potresao ovaj, ali se bura koja se vodila na društvenim mrežama se prebacila na ceo region. Razlog zbog kog nisu obavili prekid trudnoće je da nemaju uslova za to i "ispod stola" joj rekli da to obavi u Sloveniji. 

Tumor deteta je toliko veliki da dete neće moći da živi normalno ako preživi, a za to su šanse minimalne. Tumor ima prečnik veći od 5 centimetara i ubrzano se razvija, u 27. nedelji trudnoće. Mirela je saznala u 24. nedelji, na ultrazvuku, da nešto nije u redu.

U međuvremenu je Čavajda pokrenula proceduru u Sloveniji, gde su lekari odmah utvrdili da je dijagnoza jako loša i da nema ništa sporno u prekidu trudnoće. Slovenačke komisije odobrile su joj abortus, a budući da je reč o državljanki Hrvatske, zahvat košta oko 5.000 evra.

Kakav je vas stav o abortusu? Pišite nam u komentarima.

Anketa

Da li ste za zabranu abortusa?

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading