Svoju bebu nikad nije OKUPALA, a razlog je i više nego BIZARAN: "Ono što vidite na njoj je TEČNOST u kojoj se RODIO"

Vesti 21.05.2022 19:05 0

Šahnta Hoar (24) iz SAD nedavno je rodila četvrtog sina. Ona se suočava sa kritikama nakon što je na video snimku na TikTok-u otkrila da nije kupala sina od njegovog rođenja 6. maja - i da ne planira da to učini u skorije vreme.

Svoju bebu nikad nije OKUPALA, a razlog je i više nego BIZARAN: "Ono što vidite na njoj je TEČNOST u kojoj se RODIO"

Printscreen/TikTok

Nakon što je objavila video, pratioci su bili bukvalno zgroženi,a on je pojasnila da misli da je to zdravo za njega. 
Ona je rekla da sina, kojeg je dobila sa suprugom Tajlerom, nije kupala od njegovog rođenja 6. maja i da to ne planira uskoro, prenosi Dejli mejl.

Beba po imenu Ozi još uvek je prekrivena tečnošću u kojoj je rođena, poznatom kao verniks caseosa, ali Šahntu je rekla da neće prati bebu jer je ta tečnost „zaštitna barijera“ bebe i ima antimikrobno dejstvo. Takođe je rekla da sapun može da osuši nežnu i krhku bebinu kožu.

"Moj muž i ja smo odlučili da ne kupamo sina zbog njegovog zdravstvenog stanja. Pomaže novorođenčadi da regulišu telesnu temperaturu metodom koža na kožu", rekla je ona za The Post. Video koji je objavila na TikTok-u prikupio je više od devet miliona pregleda i izazvao veliku debatu među gledaocima.

„Mi se zapravo ne kupamo otprilike prvih mesec dana“, objasnila je ona na snimku. „Ono što vidite na tom snimku ostalo je na njemu dok se prirodno ne osuši. Verniks je u stvari jako dobar za održavanje na njihovoj koži,odličan je i efikasno hidrira.Skoro je malo mastan.Imao ga je na vratnim pregibima,u ušima,prstima,prstima,najbolji je.Znam da može delovati odvratno, ali kada je u pitanju vaša beba, mislite da su ove stvari dobre. Nismo je obrisali i nećemo je prati sigurno još nekoliko nedelja."

Mnogi pratioci su bili zgroženi njenom odlukom. „Ako moja beba nije čista, neću je dirati“, napisala je jedna osoba. "Zašto? Kako je ovo ok za novorođenče?", upitao je jedan gledalac. „Žao mi je, ali ovo je prvi put da čujem za ovo i ne želim da osuđujem, ali ne“, napisala je druga osoba. Jedan gledalac je podržao njenu odluku. „Da, voleo bih da ovo uradi više majki. To je najbolja hidratantna krema ikada. Čak sam je stavila i na ruke i lice.“

Svetska zdravstvena organizacija preporučuje da se ova tečnost ostavi na bebinoj koži najmanje šest sati, a najbolje 24 sata nakon rođenja. d

Dr. Džon Vajt, glavni medicinski službenik VebMD-a, objasnio je za Post: „Čekati 30 dana je verovatno predugo. Većina stručnjaka predlaže da se sačeka do nedelju dana za prvo kupanje. Kupka će ukloniti taj zaštitni omotač.“

BONUS VIDEO


 
Komentari (0)
Loading