Ovih PET poza vas može u potpunosti ZBLIŽITI s partnerom: Probajte igrice za MAKSIMALNO uživanje

NajŽena Vesti 07.10.2022 23:00 0

Ovako se zapravo intimna veza među partnerima još više ojačava.

Ovih PET poza vas može u potpunosti ZBLIŽITI s partnerom: Probajte igrice za MAKSIMALNO uživanje

Shutterstock

Seks je dobar deo ljubavi, i bilo da je u pitanju nova intimna veza među partnerima ili rasplamsavanje starih strasti, određeni seksualni položaji mogu poboljšati povezivanje i intimnost među partnerima.

Misionarski seks

Ovo je osnovni seks položaj i ne mora biti dosadan. U krajnjem, idealan je za postizanje veće intimnosti i zbližavanje s partnerom, jer u ovoj pozi možete se gledati, čuti i dodirivati.

– Ovaj položaj je idealan za emotivno povezivanje, jer položaj podstiče pogled, zvuk i dodir – kaže dr. Sc. Sara Nasserzadeh, psihoseksualni terapeut sa sedištem u Palo Altu u Kaliforniji.

Šaputanje, disanje, pogledi i prijanjanje nečije kože na vašu potiču veću intimnost od većine drugih položaja.

"Doggy" položaj

Žene mogu da vole ovaj položaj zbog duboke penetracije koja vodi k velikom užitku. Iako se isprva navedeni položaj, koji funkcioniše tako što je jedan partner iza drugog, možda ne čini jako intimnim, ali on je jedan od najboljih načina za seksualno i intimno povezivanje partnera – jer u većini slučajeva može doći do istovremenog vrhunca.

– Ovaj položaj je pun adrenalina, sirove snage i deljenja takve seksualne energije koja će sigurno uticati na intimniju vezu između partnera – objašnjava Nasserzadeh.

Seks pod tušem

– Seks pod tušem omogućuje vam da se potpuno posvetite jedan drugome, i date si vremena da istražite tijelo jedno drugog. Topla voda, ugođaj i zvuk zapljuskivanja vode o vas će vas dodatno opustiti i dati poticaj za fantastičan seks – objašnjava seksolog Marlowe Garrison.

"Kašika"

– Vođenje ljubavi u zagrljaju koji pruža ova pozicija će povećati nivo hormona ljubavi, oksitocina i poboljšati raspoloženje. Muškarac koji leži iza žene i rukama je mazi, grli i stišće samo pojačava intimnost između partnera – objasnila je seksualna terapeutkinja Debra Laino.

Sedeći lotus

U ovoj pozi partneri imaju sličnu ‘jačinu’ intimnosti kao i u misionarskom, ali ovde postoji faktor uzbuđenja zbog novog položaja.

– Muškarac treba da sedne s ukrštenim nogama, a žena mu dolazi u krilo omotavajući noge oko njegovih leđa. Lica su vam priljubljena, dovoljno blizu za razmjenu seksi pogleda i za poljupce. Tela su omotana jedno oko drugog što vodi ka jakom povezivanju i većom intimnošću između ljubavnika – izjavila je Rachel Needle, seksualni psiholog iz Palm Beacha, prenosi Prevention.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading