Provalili su u TITOVU vilu Galeb i evo šta su zatekli: Od čitavog glamura jedna stvar ostala OČARAVAJUĆA (VIDEO)

K.Ć. Vesti 25.05.2022 20:00 1

U sklopu Instituta Igalo nalazi se i kompleks koji je nekada pripadao doživotnom predsedniku SFR Jugoslavije Josipu Brozu Titu

Provalili su u TITOVU vilu Galeb i evo šta su zatekli: Od čitavog glamura jedna stvar ostala OČARAVAJUĆA (VIDEO)

Printscreen/TikTok

Ovaj kompleks je poznat pod nazivom vila „Galeb” koja je sagrađena 1976. godine. U njoj je predsednik Tito boravio 4 puta u zvaničnoj poseti.

Titova vila „Galeb“ se nalazi u borovoj šumi sa prelepim pogledom na zaliv Boke Kotorske. Najzanimljiviji deo čini atomsko sklonište u podrumu sa sistemom za kontrolu vode.

Vila od pet i po hiljada kvadrata opremljena je za 36 gostiju i ima salu za sastanke. Tu je i Titova radna soba, a najekskluzivniji deo čine apartmani maršala i supruge Jovanke.

Tito i Jovanka su imali i posebna kupatila. Za gradnju Titovog, korišćen je plavi mermer koji postoji samo u Brazilu, a u njemu se pored ostalog nalazi i stolica za brijanje sa pepeljarom koju je koristio dok je uživao u kubanskim cigarama.

Na TikToku je jedan video postao viralan. Naime, na TikTok profilu @proslagodina se može videti kako su devojka i momak "provalili" u Titovu vilu. Stanje vile, koje se vidi u pomenutom videu je, blago reći, katastrofalan.

Vila izgleda napušteno i zapušteno. Po stepenicama je već izbila poveća trava, vrata su puna korozije, na roletnama se nalazi kilo prašine i tona paučine, oko vile je zapuštena trava, a fasada izgleda oronulo. Jedino što je ostalo lepo je divan pogled na plavo more.

 

 

 

Komentari (1)
Loading
marin
25.05.2022 21:23

unutra je isto katastrofa na kvadrat, raspao se i plavi kamen iz brazila, u unutrasnjosti najvise dominira drvena lamperija na zidovima i plafonima kao u kolasinu, opste rasulo,to se ne popravlja ima puno nekih cevi za vodu koji vode sa tavana u podrum ama bas sve u totalnom rasulu,ubilo se za tarantele izgleda za njih pravljeno ali mnogo skupo sta ce njima plavi kamen iz brazila