Nikako ne možete da doživite VRHUNAC u krevetu? ČETIRI najčešća razloga zašto se to dešava

Vesti 09.02.2023 22:30 0

Koliko vam je bitno da ugodite partneru još je bitnije da vi uživate

Nikako ne možete da doživite VRHUNAC u krevetu? ČETIRI najčešća razloga zašto se to dešava

Shutterstock

Istraživanja su pokazala da se veliki broj žena često folira i da veoma često odglume vrhunac kako ne bi uvredile svog partnera. Ono što je veoma tužno jeste, da time  zavaravate sebe, a partner misli da radi baš kako treba iako nije tako.

Mnoge žene ne dožive vrhunac i ne svrše tokom seksa. Većina to krije od svojih partnera ne želeći da ih povredi. Istraživanja su pokazala da samo 15 odsto žena svrši svaki put kada ima intimni odnos sa svojim stalnim partnerom.

1. Pogrešna tehnika

Prema istraživanju stručnjaka, postoje 2 ključna razloga da li će žena doživeti vrhunac tokom seksa ili ne. Prvi je koliko je vremena posvećeno predigri, jer nije tajna da je ženama potrebna duža i jača stimulacija da bi svršile. Drugi, ništa manje važan razlog, je stimulacija klitorisa tokom predigre. U idealnom slučaju seks bi trebao započeti ljubljenjem, milovanjem, potom se prelazi na stimulaciju jezikom i prstima pa tek onda na direktnu penetraciju. Možda vaš partner ima pogrešnu tehniku i smatra da je dovoljno samo malo prstima prođžarati po vagini pa da se žena uzbudi.

Nikako ne možete da doživite VRHUNAC u krevetu? ČETIRI najčešća razloga zašto se to dešava

Shutterstock

 

 

2. Požurivanje

Većina žena ima svoj tempo kojim vodi ljubav i taj tempo ne mora uvek da se poklopi sa brzinom vođenja ljubavi muškarca. Ženama je zbog anatomije potrebno više vremena da se uzbude nego muškarcima. Požurivanje s njegove strane samo će pogoršati stvar i umesto da uživate vi ćete razmišljati da što pre okončate odnos. Umesto da ga isfolirate lažnim orgazmom razgovarajte sa partnerom i objasnite mu šta i kada da radi. Muškarci vole kad im žena kaže šta je uzbuđuje. Još ako mu to govorite tokom seksa još više će se uzbuditi.

3. Pritisak partnera

Čak 39 odsto žena priznaje da ih pritisak sa partnerove strane sprečava da dožive vrhunac. Iako je njegova briga da li ste svršili ili ne može da laska, pritisak bilo koje vrste samo će pogoršati situaciju. Orgazam se dešava kad ste potpuno opušteni, a njegova pitanja: “Da li si blizu ili kad ćeš“ neće ni malo pomoći, naprotiv. Objasnite partneru da ovim ništa neće postići već da se fokusira na vaše zadovoljstvo kao što se i vi predano trudite da njemu bude lepo tokom odnosa.

4. Osećaj stida

Dobar seks i stid ne idu zajedno. Možda su vas učili da je mastrubacija odvratna, a seks prljav i ako je tako sve su vas pogrešno naučili. Seks je najprirodnija stvar između muškarca i žene. Nema tu ničeg prljavog niti lošeg. Ako mislite da radite nešto što ne biste trebali i osećate se loše ako uživate u tome nećete uživati u seksu, a kamoli u orgazmu.

BONUS VIDEO 

 
Komentari (0)
Loading