Doktor HINOHARA je živeo 105 godina: Ako poslušate njegove SAVETE i vi ćete biti ZDRAVI i dugovečni!

Vesti 28.05.2022 14:30 0

Japanski doktor Hinohara živeo je 105 godina, a posebno je interesantno to što je fizički bio aktivan sve do svoje smrti

Doktor HINOHARA je živeo 105 godina: Ako poslušate njegove SAVETE i vi ćete biti ZDRAVI i dugovečni!

Printscreen/Youtube

Verujemo da ne postoji osoba koja bi mogla da da bolje savete o zdravom životu i pravilima za dugovečnost od Šigeaki Hinihare - doktora koji je živeo 105. godina.

Ovo su njegova pravila zdravog i aktivnog života:

1. Dugovečnost ne zavisi od rase, pola ili drugih karakteristika. Dugovečnost je odlika mršavih ljudi. Doktor je govorio da je osnova njegove ishrane male količine povrća i pirinča sa komadom ribe, a dva puta nedeljno - 100 grama posnog mesa.

2. Doktor je verovao da glavnu energiju čovek dobija iz zabave. Pogledajte decu koja zabavljajući se zaborave na hranu. Zbog toga ne bi trebalo pravite stroga pravila ishrane i dijete, samo živite zabavan život.

3. Hinohara je hteo da radi do smrti - odbijao je da ode u penziju. Smatrao je da je izvor njegove vitalnosti upravo u poslu koji je obožavao.

4. Doktor je predlagao da napravite planove na nivou pet i više godina. Smatrao je da u ovom slučaju čovek dobija podsticaj da živi mnogo duže ako ga čekaju nove stvari i izazovi.

5. Zalagao se za to da što više deli svoje znanje drugima. Stalno je držao predavanja, čiji je broj prelazio 150 godišnje, od kojih je svako trajalo oko sat i po, a držao ih je samo stojeći.

6. Za dobar rad mišića, doktor je savetovao svoje pacijente da stalno hodaju uz stepenice i sami nose svoje stvari.

7. Hinohora nije bio pristalica operacija. Smatrao je da se rade samo u slučaju krajnje nužde.

8. Glavno pravilo života Hinohore je bilo stvoriti veliki cilj. Taj cilj treba biti toliko veliki da mu težite tokom celog života.

9. Hinohora nije bio pristalica materijalnih stvari, smatrajući da nisu vredne jer ćemo svi mi u smrt otići praznih ruku.

10. Smatrao je da je bol najmisterioznija stvar na svetu. Da biste savladali veliku bol, samo treba da radite nešto zanimljivo.

11. Doktor je predlagao da uvek budete što spremniji za sve loše vesti, katastrofe, nesreće. Mnogi su mislili da je on lud, da se ne treba spremati za tako loše događaje u svetu. Ali kada je došlo do eksplozije u metrou u Tokiju, njegova bolnica je bila potpuno spremna da primi 740 pacijenata, svi pacijenti su preživeli.

12. Doktor Hinohora je verovao da mi ne znamo šta naše telo može da podnese sve. Već u dubokoj starosti uhvatili su ga teroristi zajedno sa putnicima u avionu. Proveli su četiri dana vezani lisicama za stolice na strašnoj vrućini. Kao lekar, posmatrao je kako se telo prilagođava čak i ovim strašnim uslovima.

13. Doktor je tvrdio da je samo uz pomoć naučnih saznanja nemoguće izlečiti ljude, jer su mnoge bolesti zasnovane na psihosomatskim uzrocima. Da biste im pomogli, morate čitati tuđe misli.

14. Svima je savetovao da nađu osobu koja će im biti uzor. I koliko je to moguće, morate pokušati da ga nadmašite. Dr Hinohara je imao takav ideal ličnosti, i kada je došao u teške situacije, pitao se šta bi njegov junak uradio, i pokušao da uradi isto.

15. Čuveni naučnik je verovao da je dug život odlična prilika da se pomogne drugim ljudima. On je rekao da do 60. godine čovek treba da radi za svoju porodicu, a potom i za dobrobit celog društva. I svoju ideju je oživeo. Nakon što je otišao u penziju, nastavio je da radi besplatno 18 sati dnevno, primajući sve pacijente sedam dana u nedelji.

Predsednik bolnice Hinohara doživeo je 105 godina, do smrti je lečio pacijente i njegov dnevnik je bio ispunjen planovima za šest meseci unapred, preneo je Econet.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading