Beba koja ima redak SINDROM očarala je celu PLANETU: Rođena je tako da ima stalno OSMEH na licu, ali ipak postoji LOŠA strana priče

Vesti 29.05.2022 14:32 0

Postala je prava zvezda na internetu

Beba koja ima redak SINDROM očarala je celu PLANETU: Rođena je tako da ima stalno OSMEH na licu, ali ipak postoji LOŠA strana priče

Printscreen/TikTok

Beba Ajlina, rođena je krajem prošlog decembra u Australiji, sa veoma retkim sindromom koji se naziva "trajni osmeh".

Kada je došla na svet, kao i skoro svi roditelji, bili su oduševljeni kada su prvi put ugladali svoju bebu, ali su odmah zatim i dobili informaciju kako njena usta nisu u potpunosti normalna.

Doktori su tada rekli, kako je novorođenče razvilo balateralnu makrosotomiju, izuzetno retko stanje gde se uglovi usana ne spajaju pravilno.

- Mi nismo bili svesni ovog stanja, niti smo ikada sreli nekog rođenim sa tim, tako da je to bio veliki šok za nas", kažu roditelji - rekli su roditelji.

Studija objavljena 2007. godine zabeležila je samo 14 takvih slučajeva. Iako se od tada možda broj povećao, činjenice su da je ovo stanje toliko retko da je doktoru koji je porodio ovu majku to bio prvi put da ga je video.

Pored toga, ultrazvučni pregledi nisu otkrili ovu abnormalnost, pa su i doktori koji su uradili carski rez ostali u šoku.

- Čim smo je videli, zabrinuli smo se. Još gore mi je bilo to što je doktoru trebalo nekoliko sati da nam da odgovor. I sama bolnica je imala malo informacija o ovom stanju. Ja sam sve vreme razmišljala gde sam pogrešila, posebno jer sam bila toliko pedantna tokom cele trudnoće - rekla je mama.

Makrostomija je više od obične kozmetičke abnormalnosti jer može uticati na odojče, posebno kod hvatanja i sisanja. Zbog uticaja koji ima na funkcionalnost, ovi pacijenti se često operišu i tako reše ovaj problem.

- "Tek treba da dobijemo tačne detalje operacije, ali znamo da ovo uključuje zatvaranje kože i ima minimalne ožiljke -  rekao je otac deteta.

 

 

Komentari (0)
Loading