Zbog ovog HAŠTAGA gori Tviter: Srbi su u ŠOKU zbog ŠVEĐANA i njihovog načina na koji odgajaju DECU!

Vesti 01.06.2022 14:20 0

"Swedengate" je najnoviji skandal koji trese internet

Zbog ovog HAŠTAGA gori Tviter: Srbi su u ŠOKU zbog ŠVEĐANA i njihovog načina na koji odgajaju DECU!

Pexels

Izgleda da je samo jedan haštag uspeo da promeni našu celokupnu sliku o Švedskoj, nekada obećanoj zemlji u kojoj je trava zelenija. Srbi su bukvalno šokirani načinom na koji Šveđani odgajaju decuu, a ni naši bliski susedi nisu daleko od istog načina razmišljanja.

Rasprava je i dalje u toku,a ako niste upićeni u samom njenom epicentru je podatak da Šveđani ne hrane tuđu decu. Da, dobro ste čuli.  Kao što je objasnio jedan čovek, dok je bio u kući prijatelja Šveđana kao dete, porodica je zajedno večerala - a od njega se očekivalo da pričeka.

I dok su neki Šveđani podržali ove tvrdnje, rekavši da se nenajavljeni dečiji gosti često ne uzimaju u obzir u planiranju obroka, da to može biti uticaj klase ili da hrana nije ponuđena "iz poštovanja' prema roditeljima deteta u poseti - možda su planirali večeru koja bi onda bila "bačena".

Velika rasprava o običajima, kulturi, ali i primarnoj brizi o deci, svojoj i tuđoj, i dalje se nastavlja, a uključuju se i ljudi iz svih krajeva sveta dajući svoje viđenje ovih običaja. 

"Nisam ovde da osuđujem, ali ovo ne mogu da razumem. Kako možete da jedete, a da ne pozovete prijatelja", napisao je jedan korisnik ove društvene mreže.

"Smejemo se na tviteru sad kada smo saznali da Šveđani neće hraniti strance. Kao klinci koji smo odrastali ovde smo znali da samo idemo kući oko večere. Sa druge strane, moja mama bi hranila švedsku decu", napisala je jedna devojka koja je očigledno odrasla u Švedskoj.

"Bila sam kod svog prijatelja koji živi sa švedskom porodicom, rekli su mi da čekam u njenoj sobi dok ona večera sa njima, moja prijateljica se osećala tako loše da mi je dala hranu i jeli smo u njenoj sobi i morali smo to da sakrijemo", napisala je Mira, dok je jedan korisnik dodatno frapiro pratioce svojom izjavom.


"Kao švedskom detetu nije vam bilo dozvoljeno da koristite uobičajeni toalet u kući prijatelja, morali ste da tražite od oca u porodici "bajstunnan". Kanta sa plastičnom kesom preko nje, nakon što si to obavio, zavezali bi kesu i morali ste da je odnesete kući i bacite u smeće.

Kakvo je vaše mišljenje?
 


 

 

 

Komentari (0)
Loading