Ovih 10 snova smo SVI sanjali, a mogu biti TRAUMATIČNI: Evo zašto se STALNO javljaju i šta zapravo ZNAČE

M. G. Vesti 02.06.2022 14:44 0

Svake noći spavamo otprilike 8 sati, a u tom vremenu sanjamo od 15 do 40 minuta.

Ovih 10 snova smo SVI sanjali, a mogu biti TRAUMATIČNI: Evo zašto se STALNO javljaju i šta zapravo ZNAČE

Pexels

Neke osobe se ne sećaju svojih snova, dok drugi pamte i najmanje detalje. Ovih deset snova su najčešći, svi smo ih sanjali barem nekoliko puta u životu, a sada otkrivamo i što oni znače.

1. Netko vas proganja 

Bez obzira koliko se trudili, ne možete pobeći nekome u snu? Psiholozi tvrde da imate nerazrešenih problema u stvarnom životu koje vas koče. To može biti prilika za novi posao ili problem u vezi od čijeg rešenja bežite.

Ovo je najčešće indikator teskobe i straha jer ste u nečemu ranjivi i osetljivi. Velika je verovatnost da vam netko fizički preti jer inače ne biste bežali. Način na koji se u snu nosite s činjenicom da vas netko proganja zapravo predstavlja način na koji se nosite sa stresom i problemima u svakodnevnom životu. Proganjanje može simbolizovati izbegavanje sukoba, ali može vam poslužiti i kao "alat". Naime, promena uloga u snu i suočavanje s progoniteljem pomoći će vam da se suočite s teškim situacijama u svakodnevnom životu. Ako ste u snu sami svoj progonitelj, to znači da sami sebe terate prevladati strahove.

2. Zubi vam ispadaju

Nečija smrt u blizini je praznoverje. Zubi su simbol moći i samopouzdanja, pa kada sanjate o ispadanju istih zapravo osećate nedostatak ovih stvari. Neke studije su pokazale da je glumljenje samopouzdanja odlična vežba koja s vremenom dovodi do stvarne sigurnosti u svoje poteze.

3. Ne možete naći toalet

Sila vam je na wc, ali ne možete naći odgovarajuće mesto da se olakšate? Ovaj san zapravo je poruka da u životu postoji neki metaforički otrov kojeg se morate rešiti. To može biti prijatelj zbog kojeg se osećate loše, ili imate posao kojim ste duboko nezadovoljni.

pixabay

 

4. Goli ste u javnosti

Golotinja je u snu takođe vrlo česta i može imati nekoliko značenja, zavisno o vašoj trenutnoj situaciji. Odeća generalno simbolizira skrivanje jer ljudi su jedina živa bića koja skrivaju svoje telo. Ako su svi ostali odeveni, činjenica da ste vi goli predstavlja ranjivost i verovatno potrebu za prihvaćanjem. Biti go u snu može značiti i da nešto o sebi skrivate i da se bojite da to neko ne sazna. S druge strane, može značiti i da ništa ne skrivate pred drugima ili da pomalo egzibicionistički želite biti u centru pažnje.

Ovo možda nosi poruku da se osećate dobro na svojem novom poslu, vezi ili u društvenim situacijama. Ako se takav san odvija u učionici, moguće je da se osećate nesigurno u ono što ste tamo naučili. Nagost u kafiću upućuje pak da patite od društvene teskobe.

5. Niste se spremili za ispit

Sanjate li da morate položiti ispit za kojeg se niste spremili, iako ste davno izašli iz školskih i studenskih klupa? U stvarnom životu ste perfekcionista koji uvek mora svaki zadatak obaviti na najbolji mogući način. Upravo zbog toga često brinete da nećete moći zadovoljiti svoje visoke zahteve.

6. Letite

Snovi u kojima letimo vrlo su česti i mogu značiti moć ili probleme sa samopouzdanjem. Ključni trenutak u tim snovima nalazi se na samom početku, pri uzletanju. Tada zapravo pobeđujete svoja ograničenja. Letenje predstavlja slobodu koja se nalazi izvan ljudskih mogućnosti pa kad letimo prepoznajemo vlastiti osećaj moći ili manjak istog. Simbol je emotivne slobode. Osećate se da ste bez ikakvih ograničenja i otvoreni ste za donošenje odluka. Ovo je pravi trenutak da poduzmete hrabre korake u stvarnom životu.

Letenje u snu može otkriti i vaše stanje uma. Glatko poletanje najčešće znači neki pozitivan događaj, dok padanje za vreme leta obično označava moralna dvoumljenja. U mističnom sistemu verovanja letenje predstavlja mogućnost astralnog putovanja, a to znači da možete putovati na stvarne lokacije dok ste u stanju sna.

Shutterstock

 

7. Padate

Padanje u snovima, s druge strane, znak su da gubite kontrolu nad vlastitim životom. Uzrok za ovaj san nalazi se u teskobi koju osećate u svakodnevnim situacijama. Najbolji način da se rešite te uznemirujuće vizije, jest da se prepustite nekoj situaciji koja vas usrećuje i opušta.

8. Vozite se u vozilu bez kontrole

Vozila u snu simbolizuju sredstvo do ostvarenja nekog cilja. Ako u snu nemate kontrolu nad nekim vozilom poput automobila, moguće je da su vaše životne odluke u rasulu. Stručnjaci savetuju da budete aktivni u rešavanju problema, a što manje vremena provodite u brizi.

9. Nalazite praznu sobu

U snovima često sanjamo dom u kojemu smo odrasli, no tokom sna pojave se vrata iza kojih nema ništa. Kuća je simbol nas samih, a svaka prostorija deo našeg karaktera. Prazna soba upućuje da postoji neki deo vas koji nesvesno potiskujete, poput neke strasti ili talenta. Najvažnije je prepoznati koji deo sebe zapostavljate, pa onda se možete i pozabaviti rešenjem.

10. Kasnite na dogovor

Žurba bez pravovremenog stizanja na željenu destinaciju znak je neostvarenog cilja u stvarnom životu. To može biti neostvarena želja iz najmlađih dana ili važan radni zadatak koji vam izaziva mnogo stresa jer ga niste stigli obaviti u željenom roku.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading