Porodila se sama na PLAŽI bez DOKTORA: Evo šta se posle DOGODILO sa bebom i njom!

Vesti 03.06.2022 16:20 0

Za porođaj se kaže da je najprirodnija stvar na svetu i svaka žena to doživljava na svoj način.

Porodila se sama na PLAŽI bez DOKTORA: Evo šta se posle DOGODILO sa bebom i njom!

Printscreen/Instagram

Neke priče su nešto neobičnije od drugih, a jedna od njih dolazi iz Nikaragve.

Džozi Peukert, 37-godišnja novopečena majka iz Nikaragve, rodila je sina 27. februara bez lekarske pomoći, dok su je zapljuskivali talasi na plaži Majagual. Odlučila je da sve snimi i podeli na svojim društvenim mrežama, a tom prilikom je objasnila da je to od početka želela.

Džozi se pripremala za dolazak svoje četvrte bebe nedeljama ranije. U kolima je čekala spremna korpa sa opremom, a ona je redovno pratila plimu, pa je tog dana unapred znala da će plaža biti bezbedna za nju i bebu.

U jednoj od svojih objava na Instagramu, Džozi, praćena trudovima, vidi se kako kleči u plićaku, a na sledećem snimku prikazuje trenutke nakon porođaja gde srećna majka drži novorođenče u vodi sa još neisječenom pupčanom vrpcom. "Talasi su imali isti ritam kao i trudovi, tako da sam se osećala zaista dobro.

"Meki vulkanski pesak ispod mene podsetio me je da između neba i zemlje ne postoji ništa drugo, samo život", rekla je ona.Džozi, koja se iz Nemačke preselila u Nikaragvu, ostavila je decu kod drugarice i sa svojim mužem Benijem Kornelijusom krenula na plažu sa peškirima, gazom i nosiljkom.

Ubrzo se rodio savršeno zdrav dečak kome su dali ime Bodi Amor Okean Kornelijus.

"Nakon što se Bodhi rodio, umotali smo ga u peškir i vratila sam se u okean da se osvežim. Onda sam se obukla, spakovala sve i odvezla se kući gde smo nas troje otišli ​​pravo u krevet. Kasnije te noći smo izmerili Bodija. Imao je 3,5 kilograma“, rekla je majka.

Džozi je objasnila zašto je želela da se njeno poslednje dete rodi bez medicinske intervencije: „Htela sam jednom da budem bezbrižna. Slobodna. Prvi porođaj u bolnici je bio traumatičan. Drugi porođaj je bio od kuće, ali do trećeg mi je čak i babica. u mojoj kući bila previše “, rekla je.

Ovog puta, objašnjava, nije išla ni na kakve preglede, ultrazvuk, a nije znala ni termin kada će beba stići. "Jednostavno smo verovali da će naša beba pronaći put. Nisam se plašila niti sam brinula da tu malu dušu dočekam sama, sa partnerom i talasima. Bilo je divno. Ova trudnoća je bila najveći poklon koji smo mogli da zamislimo i poželimo jer", zaključila je Džozi.

BONUS VIDEO


 
Komentari (0)
Loading