Želite li DEVOJČICU ili DEČAKA? Naučnici tvrde da je moguće "NAMESTITI" pol koji želite pomoću ovih ČINJENICA

Vesti 05.06.2022 11:20 1

Čak i da vam nije bitno kog je pola deteta, ove činjenu su svakako zanimljive

Želite li DEVOJČICU ili DEČAKA? Naučnici tvrde da je moguće "NAMESTITI" pol koji želite pomoću ovih ČINJENICA

Shutterstock

Kada poželite da postanete roditelj, najvažnije vam je da beba bude zdrava ali ipak negde potajno priželjkujete dečaka ili devojčicu. 

Pa tako, naučnici tvrde da veće šanse da rodite devojčicu ako imate više od 35 godina. 

Žene starije od 35 godina čiji su partneri stariji od 40 češće dobijaju žensku decu zbog uticaja hormona i kvalitete spermatozoida, zaključili su znanstvenici.

Ženska deca vole stres i uzbuđenja

Prema istraživanjima, žene koje su pod velikim stresom i imaju problema kod kuće, na poslu ili u ljubavnom životu pre nego što zatrudne, češće rađaju devojčice.

devojčica

Shutterstock

 

Više devojčica začeto je zimi

Ovo je primećeno i u životinjskom svetu. Zimi su češće bakterijske infekcije, a spermatozodi od kojih nastaju devojčice su izdržljiviji.

Kažu da je važno i čime se tata bavi u životu

Sprovedeno je više istraživanja na temu povezanosti profesija očeva sa polom deteta. Ona su pokazala da posao koji podrazumeva stresne situacije može kao rezultat dati rađanje devojčica. Među tatama ženske dece tako su se našli profesionalni vozači, ronioci, piloti...

Dečaci onima koji žive zajedno
Istraživanje u kom je učestvovalo 86.000 roditelja pokazalo je da parovi koji žive zajedno nešto češće dobijaju dečake. 51,1 odsto parova postali su roditelji dečaka, ali nauka nije pronašla razlog.
dečak

Shutterstock

 

Ako želite dečaka, ne apstinirajte

Češći seks povećava šanse da do začeća dođe u prvim ili poslednjim satima plodnih dana, što pogoduje rađanju dečaka. Zbog učestalih odnosa spermatozoidi imaju manje glave i kraće repove. Spermatozoidi koji stižu do jajne ćelije sredinom ciklusa odgovorni su za rađanje devojčica.

Lepe žene imaju ćerke

Evolucijski psiholog dr. Satoši Kanazava tvrdi da privlačne žene imaju veću šansu da rode devojčice. Kaže da je to evolucijski trik jer je ženama fizička lepota korisnija nego muškarcima, a mame na decu prenose najbolje gene.

Kraće žive

Naučnici smatraju da mame dečaka žive kraće zbog testosterona koji im slabi imunološki sistem tokom trudnoće. Neke studije pokazale su i da žene troše više energije u proizvodnji mleka za dečake.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
Pričaju priče
05.06.2022 11:42

“… Mame dečaka žive kraće…” Šta kažu “naučni stručnjaci”? Moja nana Danica rodila 3 sina, živela 86 godina, a sinovi 93, 86 i 84. njajuke oni, čitaj, maše u oceni.