Zašto ne bi trebalo da držimo fotografije UMRLIH u kući: Razlog će vas IZNENADITI, a mnoge i šokirati!

Ž. T. Vesti 07.07.2022 19:18 4

Gotovo da ne postoji osoba koja u kući ne čuva fotografije preminulih članova porodice i bliskih osoba

Zašto ne bi trebalo da držimo fotografije UMRLIH u kući: Razlog će vas IZNENADITI, a mnoge i šokirati!

Shutterstock

Mnogi će se, sasvim logično zapitati, šta je problem u vezi sa tim? U principu, možete da ih držite u kući ali, kako savetuje portal holahola.cc, samo ukoliko poštujete određena pravila.

Slike pokojnika, sviđalo se to nama ili ne, povezane su sa svetom mrtvih. Ukoliko je osoba preminula, slike je i dalje drže povezanom sa svetom živih. Iz tog razloga, savetuju da se slede sledeća pravila:

1. Slike pokojnika ne smeju da vise na zidu, da budu u ramu ili na stolu. Dakle, ne smeju biti na vidiku.

Veruje se da, ukoliko se ovaj savet ignoriše, slika uzima energiju živih ljudi. Ukoliko se fotografije čuvaju u albumu, a vi ih povremeno pogledate sa nostalgijom, sve će biti u redu. Međutim, ako su vam stalno na vidiku, navodno mogu da prouzrokuju postepeno pogoršanje fizičkog i emotivnog stanja.

2. Fotografije mrtvih bi trebalo držati odvojene od fotografija živih. Odvojite poseban album za slike preminulih, gde ćete takođe držati i slike gde su pomešani živi i mrtvi.

Neki čak preporučuju sečenje ovakvih slika, kako bi se odvojila energija živih od energije mrtvih. Takođe, slike pokojnika navodno treba držati u albumima crne boje ili pak u crnoj kesi. Na ovom portalu takođe savetuju da se slike umrlih gledaju samo u danima koji su predviđeni za prisećanje na mrtve.

Da li verujete u to?

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (4)
Loading
Predrag
08.06.2022 11:11

Šta kaže Srpska Pravoslavna Crkva na ovaj tekst? Zašto njih niste pitali? PRAVOSLAVNI SAM VERNIK I NE VERUJEM U TE GLUPOSTI.

ER
14.06.2022 11:45

Autor teksta je sujeverno puvalo koje ne zna nista ni o ovom ni o onom svetu

Mrgudna
08.07.2022 07:46

Majka i otac su na slici sa vencanja a majka nije vise ziva....po ovome bi trebalo da pocepam sliku na dva dela da ih razdvojim.....ma dajte...

Vesna
09.07.2022 00:16

Pisete svasta neosnovano i zatupljujete ljude.Nikada secanje na drage ljude nemoze biti negativno.I u skolama se drze slike Vuka, Dositeja, Tesle,Milankovica, ranije i Tita.Mnogo stvari u nasim zivotima krenule su nizbrdo kada smo tu sliku sklonili.Dragi ljudi su nam dali zivot , znanje, savete i to je ona pozitivna energija koju nam daju i kad nisu fizicki prisutni.P vama i slike sa rodjena krstenja,, svadbi , neko treba da stavi u crni albunm ili crnu kesu za smece. To je savet za otudjenje i brisanje proslosti.