Psiholog otkriva zašto je LJUBAV "SLEPA": Zbog ovog detalja se zaljubljujemo u POGREŠNE ljude

Andrea Orlandić Vesti 24.09.2021 18:58 0

Iako ljubav na prvi pogled nije baš poželjna, pogotovo na prvom dejtu - traženje mana i fokusiranje na sve moguće loše navike je još gora varijanta

Psiholog otkriva zašto je LJUBAV "SLEPA": Zbog ovog detalja se zaljubljujemo u POGREŠNE ljude

pixabay

Psiholog Kar Gazard je nedavno objasnio zašto ljubav na prvi pogled i nije baš savršena, u radu "Slepi na prvi pogled".

Naime dr Gazard analizirao je utiske mnogih dobrovoljaca, posle prvog sastanka i time primerio da ljubav i te kako može da bude slepa.

- Kada osoba počne da obraća puno pažnje na detaljime i karakter onoga ko sedi preko puta nje, manje su šanse da će hteti nešto ozbiljnije sa ovom osobom - objašnjava stručnjak.

Psiholog veruje da što više nekoga upoznajemo, to nam postaje manje privlačan, jer neke grešake i mane dolaze u prvi plan. Suprotno tome, što manje znamo o nekome, to nas više privlači i budi u nama želju za ponovnim susretom.

U svom radu psiholog je objasnio da treba ostati "romantično objektivan", odnosno da ne treba ni prebrzo pasti na nečiji šarm, ali ni donositi loše zaključke o nekome na prvu loptu, prenosi "Psychology Today".

Najbolje bi bilo da na prvi susret odete bez nekih velikih očekivanja. Ako primetite neke "alarmantne" signale, naravno ćete hteti da prekinete svaki kontak, ali imajte na umu da neki ljudi od nelagode i nesigurnosti znaju ćutati ili pak reći nešto potpuno nepromišljeno.

Komentari (0)
Loading