Nije u pitanju ZDRAVA HRANA, a ni TERETANA: Džordž Kluni ima 61 godinu, a ovo je njegova TAJNA za BRUTALAN izgled

K.Ć. Vesti 19.06.2022 20:30 0

Za njega kažu da je čovek mnogih talenata

Nije u pitanju ZDRAVA HRANA, a ni TERETANA: Džordž Kluni ima 61 godinu, a ovo je njegova TAJNA za BRUTALAN izgled

EPA

On nije samo sjajan glumac, već i veoma dobar reditelj i scenarista. Uspešno se okušava i u filmskoj produkciji. Ali Džordž Kluni takođe mnogo vodi računa o sebi i svom izgledu.

Ima 61 godinu, a na savršenoj formi mogli bi da mu pozavide mnogi tridesetogodišnjaci. Koja je njegova tajna? Ispostavilo se da to nije naporan rad u teretani ili stroga dijeta. Tajna je skrivena u kući Klunija i ima blizak odnos sa talentovanom Italijankom.

Zvezda u kuhinji

Džordž Kluni je više puta pominjao u intervjuima da je loš kuvar. Iako to svakako nije jedina zajednička osobina njega i njegove supruge, slažu se u tome: bolje je da neko drugi kuva u njihovoj kući.

„Iskreno, Amal i ja smo toliko loši kuvari da bi svaka lekcija od Vivi u kuhinji bila kao da uči kita da leti“, rekao je on za časopis People.

Vivi je ključno ime ne samo za temu kuhinje, već i za formu u kojoj uživaju poznati supružnici. Vivi je Vivijana Frici - kuvarica sa Sardinije u Italiji, koja se smatra majstorom u svojoj zajednici. Uprkos svojoj mladosti (ima samo 33 godine), višestruko je nagrađivana za svoje kulinarske veštine. Zahvaljujući njoj, Klunijevi se skoro svakodnevno okupljaju za zajedničkim stolom da probaju njene delicije.

Glumcu je ova navika postala još važnija kada su se njegova deca pridružila. U jednom od intervjua je rekao: „Večernji izlasci su postali manje zanimljivi i atraktivni“. Blizanci Aleksandar i Ela tek su napunili pet godina i već su gurmani, pa jela koja priprema Frici moraju da budu prilagođena ukusima mališana i da pritom zadovolje potrebe domaćina.

Na sreću, kako je i sama kuvarica rekla u intervjuu za People, „blizanci nisu izbirljivi u jelu”. Poješće i picu i rižoto od paradajza, kao i losos ili rikotu sa malinama .

Šta Džordž Kluni jede te tako dobro izgleda?

Kuvarica Džordža Klunija specijalizovana je, naravno, za italijansku kuhinju. Prema rečima glumca, ona može da napravi apsolutno bilo šta, uključujući ručno pravljene njoke sa pestom, zbog kojih možete da zaplačete od sreće.

" Zbog toga se na trpezu često stavljaju testenina i rižoto , ali i najpopularnije italijansko „jelo“ – pica. Nedeljne večeri pice se održavaju u kući Kluni. Džordž i Amalin omiljeni ukus je margarita .

Međutim, ono što Džordža Klunija održava u tako dobroj formi i psihičkom stanju (glumac više puta u intervjuima pominje koliko je zadovoljan životom) jeste svakodnevni ritual. To je večera sa najbližom porodicom. Zajedničke večere su, po njegovom mišljenju, čak i važnije od onoga što je na tanjiru. Oni garantuju održavanje i razvoj emocionalnih veza koje značajno poboljšavaju kvalitet našeg života, jačaju osećaj sigurnosti i zadovoljstva životom.

To potvrđuju zapažanja nutricionista. Na ovim prostorima veoma je popularna čak i dijeta Plave zone, čija je jedna od tri osnove životni stil zasnovan na negovanju porodičnih i društvenih odnosa i njihovom kombinovanju sa zajedničkim slavljem obroka. Imati jake društvene veze i osećaj zajedništva su podjednako važni za održavanje zdravlja i dobrobiti kao i ishrana i vežbanje. Kada se ovi faktori kombinuju, šanse za dostizanje zrele starosti (čak i preko 100 godina) su prilično dobre.

Autor dijete Plave Zone, Dan Buetner, pre nego što je razvio svoje preporuke, pogledao je šta jedu stanovnici regiona koji su poznati po svojoj dugovečnosti (tamo ima najveći procenat stogodišnjaka ili čak starijih ljudi), uklj. Loma Linda u Kaliforniji, Nikoja u Kostariki, Ikarija u Grčkoj i Okinava u Japanu.

Ispostavilo se da iako "dugovečni" stanovnici jedu različite proizvode i jela, dele im zajednički detalj. Njihova kuhinja se zasniva na biljkama (90% menija) i hranljivim sastojcima kao što su proteini i vlakna. Orašasti plodovi su  popularni u svim krajevima kao užina, kao i voda za piće. Pored toga, sveli su na minimum hranu životinjskog porekla i prerađene namirnice.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading