Roditelji OPREZ: Devojčica (6) završila u bolnici zbog TikTok izazova, lekari joj se bore za život zbog "bezazlene" igre sa MAGNETIMA

Vesti 27.09.2021 10:34 0

Dete se igralo sa magnetima, htela je da ima pirsing na jeziku, a sve je to videla na TikToku. Za samo nekoliko dana progutala je 23 magneta koji su joj probili creva

Roditelji OPREZ: Devojčica (6) završila u bolnici zbog TikTok izazova, lekari joj se bore za život zbog "bezazlene" igre sa MAGNETIMA

Shutterstock

Mama je izdala strogo upozorenje nakon što je njena šestogodišnja devojčica hitno prevezena u bolnicu na operaciju koja joj je spasila život nakon što je progutala 23 magneta.

Hirurg NHS -a koji je izveo hitnu operaciju rekao je da su magneti "potencijalno fatalni".

Mama devojčice, koja se zove Taniti, rekla je da su magneti prikazani kao imitacija pirsinga jezika u TikTok video zapisima. Porodica je pronašla još magneta u spavaćoj sobi devojčice, kako prenosi Miror.

Prema BBC -u, njena mama je rekla: - Želim da upozorim roditelje na opasnosti njihove dece koja se igraju magnetima.

- Želim da stavim do znanja koliko su ovi magneti zaista opasni - rekla je majka devjčice koja je završila hitno na hirurškom stolu.

Taniti je rekla da joj je ćerka priznala da su joj se magneti "svideli" u ustima dok se igrala sa njima.

Bolove u stomaku je prvi put osetila 12. septembra i povraćala je dva dana kada su je odveli kod lekara opšte prakse.

Kako joj se stanje nije poboljšalo, odveli su je u dečju bolnicu Roial Alekandra gde joj je dijagnostikovana upala slepog creva.

Kada su hirurzi započeli operaciju uklanjanja slepog creva, pronašli su niz magneta u njenom crevu.

Konsultant pedijatrijskog hirurga Kosta Heali, koji je izveo operaciju, rekao je da magneti mogu izazvati povrede koje menjaju život i da su "potencijalno smrtonosni".

- Ogromnu većinu vremena stižemo na vreme da ih sačuvamo, ali da sam roditelj sa ovom vrstom magneta u kući, rešio bih ih se - dodao je lekar.

Devojčica je otpuštena iz bolnice prošlog ponedeljka i sada se oporavlja kod kuće.

- Prošla je kroz veliku operaciju i bilo joj je teško, a ima i ožiljak dug oko 10 cm - rekla je njena majka.

U međuvremenu, u sličnom incidentu u Škotskoj ranije ovog meseca devetogodišnji dečak umalo je umro nakon što je progutao magnete zbog TikTok izazova.

Progutao je dve magnetne loptice nakon što je učestvovao u viralnoj podvali TikTok -a, zbog čega mu je bila potrebna hitna operacija.

Osnovna škola u Stirlingu podelila je objavu u kojoj se roditelji obaveštavaju o opasnostima izazova TikTok-a nakon što je dečaku bila potrebna „ozbiljna operacija koja mu je promenila život“.

NHS je izdao upozorenje nakon što je najmanje 65 dece primljeno u bolnicu na hitnu operaciju u poslednje tri godine nakon gutanja ovih magneta.

Komentari (0)
Loading