Rekord koji se jednostavno ne može oboriti: Bliznakinje iz Japana ušle u Ginisovu knjigu rekorda sa 107 godina

Vesti 27.09.2021 14:16 0

Ne mogu svi doživeti duboku starost. U Japanu su, međutim, uspele dve žene koje nisu samo istih godina, već i da su bliznakinje. Zahvaljujući tome, ušle su i u Ginisovu knjigu rekorda

Rekord koji se jednostavno ne može oboriti: Bliznakinje iz Japana ušle u Ginisovu knjigu rekorda sa 107 godina

Printscreen/Twitter

Najstariji blizanci na svetu. Ovako će verovatno još dugo biti zapisani u najprestižnijoj knjizi japanskih rekorda, Umeno Sumiiana i Koume Kodama. Rođeni su u prefekturi Kagava 5. novembra 1913. godine.

Bliznakinje, od trinaestoro dece, razdvojene su od najranije dobi. Pohađale su različite škole, a Koume je kasnije otišla, pa čak i napustila ostrvo, piše novinski portal CNN . Jedan od razloga što su tada bili razdvojeni je taj što su bliznakinje bile maltretirani.

Tokom svog života, Umeno i Koume su se uglavnom sastajali na porodičnim okupljanjima, venčanjima ili sahranama. Sa 70 godina zajedno su otišli ​​na budističko hodočašće, a u to vreme su se šalili da će postati najstariji par blizanaca na svetu.

Međutim, nikada nisu pretpostavile da bi to zaista mogli postati. Međutim, 1. septembra ove godine zvanično su uspele. Sa 107 godina i 300 dana, nakon verifikacije izvoda iz matične knjige rođenih, upisane su u Ginisovu knjigu rekorda.

Medicinskim sestrama koje danas žive u različitim staračkim domovima poslate su potvrde koje potvrđuju rekord. Prema rečima, Umeno je plakala kod kuće kada ga je videla. Koume, čije pamćenje više ne služi kao nekada, nažalost nije u potpunosti shvatila šta certifikat znači.

Japan je opšte poznat po dugovečnosti mnogih svojih ljudi. Do danas , najstariji čovek na svetu, 118-godišnja Kane Tanaka, još uvek živi u zemlji izlazećeg sunca .

Komentari (0)
Loading