Ako vaš partner spava u ovom POLOŽAJU, sigurno vas VARA: Dobro pogledajte i otkrijte PRELJUBNIKA na vreme!

M. O. Vesti 23.06.2022 18:25 0

Jedna sitnica može toliko toga da kaže

Ako vaš partner spava u ovom POLOŽAJU, sigurno vas VARA: Dobro pogledajte i otkrijte PRELJUBNIKA na vreme!

Shutterstock

Istraživanja su pokazala da položaj otkriva kvalitet i sabilnost u vašim partnerskim vezama, odnosno ako ste nedavno promenili tu naviku, to može ukazivati na probleme u intimnom odnosu. 

Okrenuti leđima, uz razmak: Možda vas razdvaja prevara

Čak 34 odsto parova kaže da spavaju svaki na svojoj strani kreveta i okrenuti leđima jedno drugom. Stručnjaci kažu kako se to može povezati i s osećajem sigurnosti u vezi, zbog čega nema potrebe da se preterano iskazuje privrženost.

To je prihvatljivo objašnjenje u većini slučajeva, no ako ste nekada spavali čvrsto priljubljeni, a odjednom ste se razdvojili u krevetu, to treba biti znak za uzbunu. Naime, stručnjaci kažu da je to jedan od najpopularnijih položaja spavanja kad je jedan od partnera neveran.

To se objašnjava podsvesnim osećajem da se ne želi previše približiti drugom partneru kako ne bi prepoznao znakove prevare, na primer osetio miris tuđeg parfema, video ugriz na vratu i slično. Ukratko: obratite pažnju i na ostale znakove nevere, na primer napuštanje prostorije radi razgovora na mobitel, sms poruke u „gluvo“ doba, tuširanje odmah po dolasku kući i slično.

Poljubac leđima – razdvojeni uz dozu intime

Partneri spavaju okrenuti leđima, ali su leđa priljubljena jedno uz drugo. Za ove partnere može se reći da se osećaju sigurno u vezi i ne osećaju potrebu iskazivanja privrženosti. No, ostaju priljubljeni jedno uz drugo, a neretko isprepletu i noge, što daje osećaj povezanosti i sigurnosti.

Kod ovakvog načina spavanja verojatno je reč o partnerima koji su snažne ličnosti i imaju interese koje ne dele, ali im to ne smeta da se podržavaju. Tu pozu noću zauzima oko 22 odsto parova.

Shutterstock

 

Položaj kašike dok je ljubav još sveža

Jedan partner leži na boku, a drugi je priljubljen uz njegova leđa. Poza je najčešća kod svežih parova, čak 48 odsto njih noću spava u toj pozi, a često upravo u toj pozi vode ljubav. Zanimljivo je da kad veza odmakne to više nije najudobnija poza, pa je bira tek 16 odsto parova. Ostali kažu da u tom položaju imaju poteškoća sa spavanjem.

Bezobrazno ‘prase’ – kako drukčije reći?

To je poza u kojoj se jedan partner raširi preko cijelog kreveta, dok se drugi partner mora ugurati u ono malo prostora koji je ostao. Veći dio kreveta navodno češće zauzimaju muškarci, iako to mogu biti i žene, a ovu pozu najčešće bira oko 14 odsto parova.

Teško je reći koji su uzroci nepravedne raspodjele prostora u krevetu, osim da dečki, vjerovatno, gledaju kako da im bude ugodno i ne misle na ženu.

Njuškanje – znak duboke intime

Reč je o položaju u kojem partnerka spava na muškom ramenu, a on miriše njenu kosu. Tu pozu bira oko osam odsto parova, a svi se slažu s tim da može biti neugodna i naporna. Osim što može dovesti do toga da muškarcu utrne ruka, i žena je u neprirodnom položaju, pa joj može postati neugodno. Zato je ovo poza u kojoj partneri najčešće provedu kratko vreme dok razgovaraju, pre nego utonu u san.

Isprepletaonst kod novih parova

Novi ljubavnici često spavaju u pozama koje im omogućavaju da potpuno isprepletu tela. Kako je to često vrlo neugodan i naporan položaj, ne čudi što ga bira samo šest odsto parova u dugoročnim vezama.

Ostali kažu kako se tako zapetljani nikako ne mogu naspavati, a poseban je problem to što će obavezno probuditi partnera ako moraju da ustanu do toaleta, ili zato što im se ne spava, piše Daily Mail.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading