Danka se vratila iz Beograda u Guču, gde je spasila mnoge brakove od propadanja, a evo čime je odlučila da se bavi

Naj žena Vesti 27.09.2021 16:37 0

Danka Mudrinić je donela veoma važnu odluku u svom životu i presekla neke stvati. Iz Beograda je odlučila da se odseli i vrati u svoju rodnu Guču

Danka se vratila iz Beograda u Guču, gde je spasila mnoge brakove od propadanja, a evo čime je odlučila da se bavi

Rina

Kada se vratila nazad u dragačevski kraj, porodica joj je pomogla da opet otvori kafanu njenih roditelja, koja je ujedno i najstarija u toj varoši, ali je odlučila i da pokrene još jedan posao. Rešila je da mirise i ukuse dragačevskog kraja spakuje u konzervu, ali na jedan nauobičajan način, potpuno nov.

- Tradicionalno pripreljeno bez konzervansa, aditiva, elmugatora i pojačivača ukusa naš proizvod se štiti iskučivo sterilizacijom na visokoj temperaturi. Dragačevci su odlično prihvatili našu konzerviranu hranu. Kroz šalu kažu da sada uvek imaju spremljen ručak i da smo tako spasili mnoge brakove - rekla je za RINU, Danka Mudrinić povratnica iz prestonice.

 

- Hrana se priprema na isti način kao u domaćim kuhinjama, a cilj je da svi proizvodi budu iz dragačevskog kraja. Meso kupuju od lokalnog mesara, a povrće od lokalnog meštana dragačevskog kraja- rekla je Danka.

Priprema je krajnje jednostavna, i dovljno je oko pet minuta da sve bude toplo i svervirano, osim pravih dmaćih masnih specijaliteta u Dankinim konzervama mogu se naći veganska i posna jela.

- Ovo je hrana koju spremaju naše mame i bake tako da ovaj dragačevski kupus ništa se ne ralikuje od onog koji bi probali na Saboru trubača u Guči ili bilo gde drugde. Za samo sevriranje konzerve potrebno je nekih pet minuta, stavi se u hladnu vodu i kada proključa ohladi se i spremna za konzumiranje i to jelo će biti kao da ste ga skuvali u šerpi - izjavila je Jovana Stojanović, tehnolog.

Ipak da bi se došlo do ovakvih rezultata bilo je potrebno vreme jer su ovi vredni i zanimljivi ljudi bili rešeni da kvalitet bude prioritet.

- Bilo je potrebno mnogo analiza i provera do toga koliko ga i kada treba kuvati na koliko stepeni. Imali smo problem, niko ovakav vid hrane ne sprema u Srbiji i regionu jer je sve prešlo u industrijsku proizvodnju i to je naša razlika. Svako naše pripremanje hrane kreće seckanjem luka, zapeče se povrće, ništa od aditiva ne koristimo - dodao je Predrag Jovanović.

Komentari (0)
Loading