U avionu, čamcu i na drvetu: Ovo su najčudnija mesta gde su se žene porađale, a ovo su njihove priče

K.Ć. Vesti 27.06.2022 20:15 0

Kada porođaj krene, nema vremena za traženje porođajne sobe i morate bez stručne pomoći i medicinskog osoblja da dete donesete na svet

U avionu, čamcu i na drvetu: Ovo su najčudnija mesta gde su se žene porađale, a ovo su njihove priče

Shutterstock

Žene širom sveta su o tome govorile mnogo puta. Porođaji u avionu, na čamcu, na drvetu ili ispred okružne kancelarije samo su neka od mnogih neobičnih mesta na kojima se rađao novi život.

U vazduhu i na vodi

Nikolina Delemera osetila je iznenadnu kontrakciju u avionu kojim je putovala iz Grčke u Veliku Britaniju. Žena je bila trudna samo 25 nedelja, pa pri ulasku u avion nije očekivala da će tamo početi da se porađa. Kada su piloti saznali za ženu koja se porađa, odlučili su da prinudno slete, ali mališan nije želeo da čeka toliko dugo. Beba je rođena u avionu, a jedan od zaposlenih je porodio. 

Džunel Vilson je živela na malom ostrvu Mal, do kojeg se moglo doći samo trajektom. Žena je planirala porođaj u bolnici, ali su je kontrakcije iznenadile usred noći kada brodovi nisu saobraćali. Po ženu je stigao čamac za spasavanje, ali pre nego što je posada stigla na kopno, dete je imalo vremena da se rodi. U početku je mališan imao problema sa disanjem - na sreću, spašen je zahvaljujući 25-minutnoj masaži srca.

Mame koje su kao superheroji

Još jedno iznenađujuće mesto gde je beba rođena je ... drvo. I iako deluje apsolutno neverovatno, ova priča se zaista dogodila i hrabra majka se suočila sa svim neobičnim izazovima.

Rosita Mabuiango iz Mozambika rodila je svoju ćerku u martu 2000. godine - četiri dana nakon što se žena popela tamo da bi pobegla od poplava koje su zahvatile njenu zemlju. Premorena majka i njeno novorođenče prevezeni su helikopterom u bolnicu.

Zauzvrat, žena iz Varšave rodila je svoje dete ispred gradske kuće u Bemovu. Buduća majka je bila na putu za bolnicu, ali joj se automobil zaglavio u saobraćajnoj gužvi, pa je porođaj počela na ulici. Porođena je jedna od službenica koja je 15 godina ranije radila kao babica. Dečak je rođen u automobilu.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading