"Ako imaš žgaravicu, to znači da detetu raste kosa": Ovo su najčešće BAPSKE priče koje možete da čujete u TRUDNOĆI

Vesti 22.11.2021 21:01 0

Žene koje ostanu trudne, najčešće se naslušaju svakakvih priča "Nemoj ovo, nemoj ono!" Evo samo nekoliko živopisnih primera

"Ako imaš žgaravicu, to znači da detetu raste kosa": Ovo su najčešće BAPSKE priče koje možete da čujete u TRUDNOĆI

unsplash.com

Nemoj sediti prekrštenih nogu

Ako slučajno pitate „zašto?“ dobićete  svakakve odgovore: 

  • guraš dete nogama
  • zaustavljaš mu protok krvi
  • zaustavljaš mu dotok hrane
  • ugušiće se jer mu ne dolazi kiseonik

Sve bi to bilo i razumljivo, kada bi se dete hranom i kiseonikom snabdevalo iz vašeg kolena.

Nemoj da se trljaš po stomaku, prerano ćeš da se porodiš

Do perioda kada čujete ovu nepobitnu činjenicu, sve su vaše majice na predelu stomaka već temeljno budu izlizane. I gle čuda, niste se porodile u trećem mesecu trudnoće, kako to?

Ako nosiš dečka, prolepšaš se, ako curicu, ona ti uzme svu lepotu tj. poružniš 

Prema toj teoriji, neke od vas su u prva tri meseca nosile najmanje sedam ćerki, u drugom tromesečju barem dva sina, a u trećem velikog belog psa, jer ste otprilike tako izgledale. Što onda reći ženama koje ne znaju šta nose, da ne ispadne da ih vređate, a da pritom ne pomisle da možda nose sina? Strašna dilema.

Nemoj ni slučajno ništa kupovati dok se dete ne rodi

Logički gledano preoptimistično je pretpostaviti da će se vaš suprug setiti svega što treba da kupi za bebu od trenutka kada vas uhvate trudovi do vremena do kada dođete kući. Tako ćete možda u osmom mesecu da odlučite da kupite krevetac, pa će vaša komšinica da doživi infarkt.
"Ne, ne, ne smeš ništa donositi u kuću dok se dete ne rodi, to je nesreća!" 

Znači  li to da se sve dečje stvari prethodnog deteta trebaju izbaciti iz kuće, uključujući i dete, jer bi nova beba mogla biti obeležena za celi život činjenicom da je neko drugi uopšte živio pre nje! Ili, s druge strane, uopšte ne bi trebalo biti bitno kakva se sudba sprema novom detetu, bitno je ne pogrešiti s prvim?! Ako imaš žgaravicu, to znači da detetu raste kosa? Da je to istina, moje pola dece bi se rađalo sa afro frizurama.
 

Komentari (0)
Loading