Stanje joj se iz dana u dan POGORŠAVA: Devojčica (12) je napravila listu stvari koje želi da vidi pre nego što potpuno OSLEPI

K.Ć. Vesti 30.06.2022 11:10 0

Keili pati od genetskog poremećaja zbog kojeg postepeno, ali brzo gubi vid

Stanje joj se iz dana u dan POGORŠAVA: Devojčica (12) je napravila listu stvari koje želi da vidi pre nego što potpuno OSLEPI

Printscreen/Facebook

Dijagnoza joj je postavljena u dobi od 2 godine. Sada ima 13 godina i malo toga će videti u svom životu. Sada, kada je svesna šta je okružuje, ima poslednju priliku da vidi svet oko sebe i doživi senzacije za koje je čulo vida neophodno.

Njena majka, Katrina Frost, tražila je odgovore kako da pomogne svojoj ćerki u tako teškom trenutku . Kako je to kada ne možemo ništa da opazimo ili vidimo samo tamu i ništa više? Pomogao joj je slepi prijatelj njene porodice.

„Rekao mi je da ako kažem da nosim žutu majicu, njegov um će to moći da vidi. Sve je to zbog sećanja".

Katrina je brzo shvatila koliko je važno iskoristiti vreme pre nego što Kejli bude potpuno slepa. Tako su napravili listu mesta i stvari koje se moraju videti i označili svaku tačku jednu po jednu.

Do sada je putovala u San Dijego da vidi okean i dine, videla Diznilend i upoznala celu postavu princeza .

Lekari upozoravaju da Kejli svakog trenutka može da izgubi vid. Porodica je već rano počela da uči Brajevu azbuku. Sledeći na listi devojčice su vodeni park, planine, konji i planinarenje .

Bez obzira na to kada izgubi vid, ona će izrasti u snažnu ženu koja može da zamisli šta god čuje .

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading