Kada je ova mama otkrila kako VASPITA decu svi su se uhvatili za GLAVU: "Ako deca žele da VRIŠTE, onda postoji samo JEDNO rešenje"

Vesti 29.09.2021 08:00 0

Kada je ova mama objasnila da nikada ne kažnjava svoju decu, jer smatra da to pokazuje da ih ne poštujemo, mnogi roditelji nisu znali odakle da započnu svoje "izlaganje" zašto njen metod vaspitanja nije pravilan

Kada je ova mama otkrila kako VASPITA decu svi su se uhvatili za GLAVU: "Ako deca žele da VRIŠTE, onda postoji samo JEDNO rešenje"

Printscreen/TikTok

Rejčel Rogres je popularna TikTok mama koja je jednom prilikom odlučila da objasni svojoj publici da kažnjavanje male dece, pa čak i tinejdžer, nije ispravno.

- Ako dete prihvata kaznu, to je samo jer čeka da taj period prođe i vrati se tome što je radilo. Neće promeniti ponašanje - objasnila je.

Rejčel je ovom prilikom pokušala da objasni drugim roditeljima njeno viđanje - naime ako ih mi kaznimo oni neće promeniti njihovo ponašanje već će nas samo smatrati negativcima jer imamo tu "moć" da ih kaznimo. 

- Ako osetim da su isfrustrirani, onda lepo odemo da vrištimo zajedno. Tako izbaci svu tu energiju - objasnila je.

Rogres je potom dodala da ovakvim ponašanjem i vaspitanjem izazivamo dodatni bes.

 

- Nemojte izazivati bes kod svog deteta i nemojte im postavljati pravila koja ih ismevaju - rekla je, uz objašnjenje da se određeni deo mozga razvija tek u dvadesetim godinama.

Međutim, kako bi što bolje uticala na druge roditelje, ova TikTok mama je odlučila da doda još jednu bitnu činjenicu!

- Kaznom potiskujete sva detetova osećanja i potrebe i govorite im da ne marite za to. Takvu poruku njihov mozak dobija.

Iako je mnogo roditelja shvatilo Rejčlinu poruku, bilo je više onih koji su ubeđeni da su "batine izašle iz raja".

- Dobro, izvičemo se i šta onda? Da li će dete išta naučiti iz toga. Ne! Naravno da neće - napisala je jedan žena, a druga je u komentarima pokušaval da objasni ostalim roditeljima da je reč u komunikaciji a ne dranju.

Komentari (0)
Loading