Deca u SRBIJI su "POLUDELA" za ovom igračkom, a roditeljima nije jasno u čemu je FORA: Evo u čemu leži tajna "OPSESIJA" za mehurićima

Vesti 30.09.2021 11:06 0

Deca su se zaljubila u Pop It, posebno tokom pandemije i dok su učili na daljinu, zahvaljujući smirujućem efektu koji imaju ovi mehurići

Deca u SRBIJI su "POLUDELA" za ovom igračkom, a roditeljima nije jasno u čemu je FORA: Evo u čemu leži tajna "OPSESIJA" za mehurićima

Shutterstock

Čini se da su Pop It igračke, neka vrsta TikTok senzacije, u poslednje vreme. Iako za većinu na prvi pogled nemaju previše smisla, silikonski jastučić sa ispupčenjima zapravo su zamišljeni kao strateška igra na ploči koju stručnjaci preporučuju za poboljšanje koncentracije.

Jedna od najpoželjnijih i najpopularnijih igračaka među decom u Srbiji u poslednjih godinu dana je svakako Pop It Fidget - silikonska igračka sa ispupčenjima koja podsećaju na mehuriće i koja dolazi u bezbroj šarenih kombinacija i oblika. Iako je igračka prvi put proizvedena 2013. godine, nije doživela značajniji uspeh.

Godine 2019. predstavljen je pod sadašnjim imenom, a zahvaljujući pojavljivanju u viralnom TikTok videu koji prikazuje majmuna kako se igra sa njom, Pop its je postao toliko popularan da se može naći na policama prodavnica igračaka širom zemlje.

Takođe, kako piše "The New York Times", deca su se zaljubila u u ovu igačku, posebno tokom pandemije i dok su učili na daljinu, zahvaljujući smirujućem efektu koji imaju ovi mehurići.

Stručnjaci kažu da bi primeri ove igračke mogli pomoći deci da se koncentrišu, posebno ako se bore sa ADHD-om, a takođe mogu delovati i kao igračka protiv stresa. To je zato što mali pokreti koje uključuje omogućavaju umu da bude miran i koncentrisan. Ipak, bilo da ih koriste kao igračke za koncentraciju ili ih razmenjuju sa prijateljima, čini se da deca uživaju u igri sa šarenom silikonskom podlogom.

Pravila igre:

Dizajniran je za dva igrača, a počinje tako što se igrači dogovaraju ko ima pravo na prvi potez, potom igrač jedan počinje pritiskom na onoliko mehura na površini koliko želi, ali samo u jednom redu ili koloni.

Sledeći igrač čini isto - pritiska koliko god jastučića želi, ali to može učiniti u istom redu u kojem je protivnik prethodno igrao (ako ih ima) ili može u drugom - susednom. Tako se igraju naizmenično, sve dok ne ostane samo jedan mehurić.

Onaj kome ostane poslednji mehurić je gubitnik.
 

Komentari (0)
Loading