Bio je na SAMRTI, priključen na aparatima: Par se venčao u BOLNICI, a nakon samo JEDNOG dana desilo se ČUDO

K.Ć. Vesti 18.07.2022 14:10 0

Italijan Mauricio (47) iz Torina hospitaliziran je u junu nakon što je doživio infarkt

Bio je na SAMRTI, priključen na aparatima: Par se venčao u BOLNICI, a nakon samo JEDNOG dana desilo se ČUDO

Shutterstock

Par iz Italije venčao se u nesvakidašnjim okolnostima, a od priče koja je počela kao "posljednja želja mladoženje", pretvorila se u onu sa najlepšim završetkom.

Uprkos naporima lekara njegova klinička slika, nažalost, nije bila obećavajuća. Njegovo stanje se pogoršalo, uzrokujući niz drugih komplikacija, a koje su ga dovele do stanja u kojem mu je bila preko potrebna transplantacija srca.

Život Mauricija, koji je stavljen na listu za hitnu transplantaciju, održavali su aparati koji su mu pomogali da krv cirkuliše njegovim telom. Prihvativši da je na samrti, Italijan je imao samo jednu želju - da se venča Silvijom, svojom djevojkom i majkom njihove dvomesečne kćerke. To se i ispunilo.

Venčanje koje je započelo kao "Mauriciova poslednja želja", održalo se na odeljenju kardiohirurgije gde je on ležao. Silvija je, umesto cveća, držala buket napravljen od epruveta za vađenje krvi, a prostoriju su ukrasili i sa nekoliko balona. Na dnu kreveta, bila je i fotografija njihove kćerke.

Iako su mislili kako je ovo jedan od nekoliko poslednjih trenutaka koje će par provesti zajedno, samo 12 sati posle venčanja dogodilo se čudo. Centar za transplantacije javio je kako su pronašli odgovarajuće srce za Mauricija.

Ono je posebnim letom stiglo u Torino, a zatim je tim stručnjaka izveo višečasovnu operaciju koja je prošla uspešno.

"Predivna vest sa dvostrukim srećnim završetkom", rekao je Giovanni La Valle, generalni direktor zdravstva Grada Torina, čestitavši transplantacijskom timu, pa dodao: "Ali, još više čestitke ovom čoveku i paru koji je ponovo rođen. Neka ova porodica bude početak novog srećnog zajedničkog života", zaključio je on.

Mauricio je danas dobro i uživa sa svojom porodicom, a njegova priča je dokaz da su čuda zaista moguća.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading