Dve MAGIČNE reči koje mogu maestralno da zaustave napada besa vašeg deteta!

Najžena Vesti 02.10.2021 08:31 0

Svako dete je individua za sebe, a njihov razvojni put je jedinstven, a to je nešto što bi svaki roditelj trebalo da ima na umu

Dve MAGIČNE reči koje mogu maestralno da zaustave napada besa vašeg deteta!

unsplash.com

 Iako postoje određeni vremenski okviri u kojima bi dete trebalo da prohoda ili progovori, ne dešava se da ih sva deca slede. Kada je govor u pitanju na primer, ako dete dosta slabije izgovara reči nego njegovi vršnjaci, to može znato da oteža komunikaciju sa roditeljima. 

Ovo se posebno odnosi na mališane od godinu do dve dana, koji sve svoje emocije veoma burno izražavaju. Ako dakle nešto želi od vas, dete koje ne uspeva da vam to objasni rečima, tražiće to putem plača. Iako svaki roditelj dosta dobro zna da protumači šta detetove suze u tim situacijama znače, postoje i trenuci kada nam treba dodatna pomoć. Napadi besa su vrlo česta pojava jer dete ne vidi drugu opciju u tim situacijama, piše ženskimagazin.

MAMA je rešila da stavi sebe na prvo mesto, pa tek onda DOMAĆINSTVO: Ubrzo je usledio LINČ koji do sada nije viđen

Ono što vam je zapravo potrebno je fraza od dve reči – POKAŽI MI.

Proces otkrivanja jezičkih veština je nešto što se ne događa preko noći kod dece. Ako dete pritom ima poteškoća i zaostaje za svojim vršnjacima, to kod njega može izazvati frustracije i manifestovati se u vidu izliva besa za sve što je vam nerazumljivo. Možda je njegova reč za igračku bez koje ne može da zaspe “bubub”, što vama ništa ne znači pa je njegovo ponavljanje date reči i plakanje ono što vas vrti u krug. S druge strane vaše ponavljanje fraza “šta želiš?”, “šta ti treba?”, vas takođe nigde neće odvesti. Dete postaje tada još razdražljivije jer vi kao osoba koja sve zna (u njegovim očima) ne uspevate da ga razumete.

Priča koja je POTRESLA BALKAN - Sramota me je, ali šta da radim: Marija ima 56 godina i KRIJE se od sveta da ne vide gde i kako živi! Ovo niko ne zaslužuje

Kada detetu kažete da vam pokaže šta želi, vi mu dajete priliku da vas odvede do problema, odnosno u ovom slučaju do praznog mesta kraj njegov jastuka na kom igračka obično bude dok spava. “Pokaži mi” je magična fraza koja može da eliminiše nepotrebno nerviranje i sa njegove i sa vaše strane.

Komentari (0)
Loading