Od malih nogu uči sina (7) kako izgleda biti ODRASLA osoba: "Na kraju svakog meseca on PLAĆA svoje RAČUNE za struju i KIRIJU"

Vesti 01.10.2021 16:55 0

Kada se majka ovog sedmogodišnjaka, sa osmehom, pohvalila da je otkrila kako najbolje da naučimo našu decu da barataju sa novcem, mnogi su zastali jer su hteli da čuju šta ima da kaže - a onda je usledio šok

Od malih nogu uči sina (7) kako izgleda biti ODRASLA osoba: "Na kraju svakog meseca on PLAĆA svoje RAČUNE za struju i KIRIJU"

unsplash.com

Iako većina roditelja želi da u nekom trenutku nauči svoju decu kako da pravilno postupaju sa novcem, jedna mama sa Floride ipak nije mogla da se strpi.

Kako i sama kaže, odlučila je da uvede svom sinu obavezu da plaća "račune". Naime, objasnila je da skoro sav džeparac koji mu da brzo se vrati u njen novčanik, pošto dečak na mesečnom nivou mora da plaća korišćenje interneta oko 200 dinara, struju isto oko 200 dinara i 500 dinara plaća jer živi u svojoj sobi kao "podstanar".

- Sin ima dnevne zadatke u kući za koje, ako ih dobro uradi, dobije jedan dolar. To podrazumeva nameštanje kreveta, čišćenje kupatila posle kupanja i stavljanje prljavih stvari u korpu za veš. Na kraju meseca on skupi sasvim solidan iznos koji potom ja preuzimam jer on sam sebi plaća stanarinu, struju i internet. Prihvatio je sve, ne buni se. Znači da može - rekla je ponosno majka u videu koji je objavila na TikTok.

Potom je dodatno pokazala spisak zadataka i objasnila da ako uradi sve i plati "režije", može da prištedi i do dve hiljade dinara mesečno.

@craftedandcozy

This has worked wonders in my household….hope it works for you! 💓 ##parentsoftiktok ##parentinghack ##mamatiktok ##fyp ##mamatiktok ##tiktokmom ♬ Aesthetic Girl - Yusei

 

Iako je mislila da je njena metoda revolucionarna, ova majka je naišla na gomilu osude.

"On je dete, dozvoli mu da bude dete", "Kradeš mu dragoceno detinjstvo", "Pusti ga da živi, račune će plaćati celog života", samo su neki od komentara besnih korisnika TikToka kojima se nije dopala ova metoda.

Međutim, svaka kovanica ima svoje lice ali i naličje, pa se zato u moru negativnih komentara našao i po koji pozitivan.

- Ovo je super! Znam da u školi deca neće naučiti kako da koriste novac i kako da ga cene. Sve pohvale - glasio je jedan komentar.

Komentari (0)
Loading