Rešila da se porodi u svojoj KUĆI, pa preminula: Zbog KOMPLIKACIJA koje su je zadesile, doktori su strogo protiv ovog načina PORAĐANJA

Vesti 23.07.2022 16:10 0

Loren Verona je bila poznata zagovornica zdravog života i instruktorka joge

Rešila da se porodi u svojoj KUĆI, pa preminula: Zbog KOMPLIKACIJA koje su je zadesile, doktori su strogo protiv ovog načina PORAĐANJA

Printscreen/Instagram

Gospođa Verona je u sredu rodila zdravu ćerku Lusindu u porodičnoj kući u Kvinslendu, pretrpela je komplikacije i ubrzo potom umrla.

Prijateljica Laurentine ten Boš rekla je da je smrt gospođe Verone šokirala zajednicu.

„Ostavila je tako neverovatno nasleđe jer je bila u stanju da obuči toliko drugih instruktora u svom stilu, na svoj prelepi način kroz duhovnu filozofije“, rekla je gospođa Ten Boš.

Gospođa Verona je imala komplikacije  i tokom trudnoće, ali je želela da ispoštuje "božanski termin", preneo je"Sunshine Coast".

"Želim da znate da se Loren povezala sa našom prekrasnom bebom, čije ime znači svetlo, a ona je to u ovim mračnim vremenima. Bolujemo zbog gubitka, ali srca su nam puna zbog blagoslova u obliku Lusinde koji nam je podarila Loren", rekao je utučen suprug kraljice joge.

"Ovo stanje se ne događa često i zato je malo istraženo. Patolog još sve istražuje u nadi da bi to moglo da pomogne u razumevanju ovog stanja i možda spasi barem jednu porodicu od onoga što ćemo mi trpeti do kraja života", dodao je Rajan.

Lekari u Srbiji nisu za porođaj kod kuće

Praksa porođaja u kućnim uslovima počela je pre tridesetak godina u SAD-u i razvijenim evropskim zemljama, kao što je Holandija.

Ipak, doktori u Srbiji ne podravaju ovaj vid donošenja bebe na svet, ističući da je na Zapadu u to uključen ceo zdravstveni sistem.

"Lekari, bar kod nas, nerado bi pristali na tako nešto, jer su svesni šta može sve da se desi, čak ako je i u blizini klinika, bolnica, koja može da zbrine komplikacije, nekada nema dovoljno vremena", istakao je dr Aleksandar Stefanović, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Srbije za RTS.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading