Srbi podelili CAKE kako da ŠTO JEFTINIJE prođete na LETOVANJU: Jedan je potrošio samo 20 dana mora za 170 evra

Vesti 28.07.2022 21:40 0

Na Redit društvenoj mreži, na stranici „r/Serbia“ pokrenuta je diskusija na temu jeftinih putovanja, a Srbi se nisu libili da svoja iskustva podele i olakšaju onima koji žele na udoban odmor uz što manje para

Srbi podelili CAKE kako da ŠTO JEFTINIJE prođete na LETOVANJU: Jedan je potrošio samo 20 dana mora za 170 evra

Shutterstock

Imate li neke svoje „tips&tricks“ (savete i trikove) da vam putovanja budu što jeftinija i učestalija? Gde pronalazite i kako organizujete putovanja?“, glasilo je pitanje kojim je započeta diskusija, a ovo su odgovori.

Sedamdeset evra krajem maja Paralija, 100 evra krajem septembra Nei Pori, 20 dana mora za 170 evra. Osim toga, možeš da uzimaš karte za RyanAir i da ideš negde, ali ne znam kako ćeš da spavaš tamo osim ako nećeš da daješ 100 evra za noćenje ili da spavaš sa nekim nepoznatim ljudima u sobi.

A ovo je pobednički savet za jeftin odmor

- Spavam u kolima, tuširam se na plaži, jedem kao kod kuće (s tim što naravno nemam rernu već samo vatru/plin/sirovu hranu/fast food u zavisnosti od lokacije). Za ostalo se snađe - otkrio je.

Jedna žena podelila je možda i najkorisnije savete sa ekonomično putovanje

- Ako si zaposlen, najbolji tip jeste da budeš što fleksibilniji sa datumima polaska i dolaska. Tako možeš da štelujes cenu avio karata i nađeš stvarno lude popuste. Nekada bude dvostruko skuplja karta između dva dana. Prtljag nositi za kabinu, znači efikasno se spakovati. Poneti samo ono što ćeš koristiti, obuti šta ćeš nositi.

Smeštaj sa kuhinjom, doručak i večeru sam praviš ili kupuješ u marketu.

Za muzeje, atrakcije, prevoz – gledati paket karte, često gradovi imaju ponudu za par dana vožnje u koju su uključene posete nekim atrakcijama. Sačuvalo mi boga oca para na severu Evrope.

Hosteli ili ‘couch surfing’ su najpovoljniji. Ako često pikaš smeštaj preko Bookinga, obavezno napravi nalog. Dobićeš brutalne popuste preko njih. Ja sam Maldive posetila i platila smestaj jeftinije nego u Hrvatskoj ili CG kao neki ‘tier 2 genius’ korisnik.

Ako nemaš nikakvih prihoda, volontiranje apsolutno! Ne postoji bolji način da upoznaš zemlju. Putovanja koštaju. Ali stvarno može puno toga da se vidi i iskusi ako malo štekaš para i ako si malo fleksibilniji oko detalja“, istakla je.

Unapred isplanirano letovanje je daleko jeftinije što potvrđuju i iskustva ovih ljudi koja su podelili u komentarima

Rezervišeš nekoliko meseci unapred (4/5) preko Bookinga, dobijaš apartman za dvoje po 2-3 puta manjoj ceni nego u sezoni. Rezervacija u skladu kada je jeftina avionska karta do tog mesta, što takođe možeš da rezervišeš nekoliko meseci unapred.

Mi smo u Andaluziju išli prošle godine, izašlo nas 200 evra 8 noćenja (platili bismo preko 500 evra da smo rezervisali odmah pred sezonu) + karta do tamo oko 30 evra po osobi u jednom pravcu. Obrni, okreni, malo jače od 300 evra Andaluzija. Sve ukupno oko 1.000 evra što smo potrošili, ali išli smo i ‘vamo i tamo, iznajmili čak i auto.

Čisto radi poređenja, bili smo prošle godine i u Crnoj Gori, Bečići/Budva, za 6 dana smo potrosili 1.000 evra. Crna Gora jedno veliko NE“, napsao je ovj korisnik, ali njegov post je nekima delovao nerealno, pa su se pitali gde su to odseli u Crnoj Gori kada su toliko para potrošili…

Neki su trošili i manje od prosečne plate

- Ja potrošio 250 evra za 7 dana - jedan je od komentara

Jeste odseli u nekom zlatnom hotelu na Jadranu pa ste tolike pare bacili. U CG cene iste kao kod nas, ja prošle godine isto išao u CG svojim kolima 15 dana, obišao sve od Ulcinja do Igala i potrošio manje od 600 evra za nas dvoje.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading