Kakvi carevi: Radomir (63) i Jelena (62) iz Zrenjanina obišli svet na BICIKLU, a onda su uradili još nešto NEVEROVATNIJE

Kristijana Ćaćić Vesti 05.10.2021 10:23 0

Jedan bračni par iz Zrenjanina prava je inspiracija za mlade. Oni pokazuju kako aktivno da upoznate druge države, ljude i predele. Bave se sportom, biciklizmom, a su prešli peške put od 800 kilometara

Kakvi carevi: Radomir (63) i Jelena (62) iz Zrenjanina obišli svet na BICIKLU, a onda su uradili još nešto NEVEROVATNIJE

Printscreen/RTS

Bračni par Radomir i Jelena Papić iz Zrenjanina svako letovanje pretvore u jednu svoju malu avanturu. Do danas su prešli više od 10.000 kilometara i to na biciklama, a sada su odlučili da prođu 800 kilometara, ali peške. 

Rešili su da krenu od francuskog seoceta Žan Pijed de Port do španskog gradića Santiaga.

- Unatrag 15 godina smo mi biciklirali Evropom, svake godine je to od 2.500 do 3.000 kilometara, a ove godine smo rešili da krenemo pešačenje, planinarenjem put Santiaga, 800 kilometara koje smo prošli za 28 dana - rekla je Jelena u Jutarnjem programu RTS-a.

Kako kažu, pešačenje im i nije bilo posebno naporno jer su svakodnevno fizički aktivni. Jelena ima 62 godine i radi kao vaspitačica, a Raša je godinu dana stariji.

Printscreen/RTS

 

- Koliko je potrebno da se čovek pripremi za ovaj put, mi nismo merodavni, iz osnovnog razloga zato što se bavimo fizičkom aktivnošću svaki dan. Spremni smo, i danas smo spremni, možemo da krenemo gde god. Samo ranac na leđa - rekao je Raša.

Rašin ranac je tokom putovanja imao 17 kilograma, a Jelenin 13 kilograma. Tokom putovanja spavali su u šatoru, pod otvorenim nebom, u hostelima ili u pansionima.

- Mi se dopunjujemo. Što jedan pomisli, drugi odradi. Tako da smo veoma organizovani, od postavljanja šatora do nabavke hrane - dodala je Jelena.

- Uzmemo kartu, stavimo povez na oči i bacamo pikado pa gde se zabode tu idemo - dodao je Raša sa osmehom na licu.

Kako su stalno u pokretu, Papići kažu kako ne bi mogli da budu stalno na jednom mestu i već narednog leta biće nova avantura.

Komentari (0)
Loading