Kad malo POPIJEM dam drugarici da mi doji BEBU: Šokantno priznanje mlade MAJKE izazvalo BURU na INTERNETU, a ovo je njeno OBJAŠNJENJE

Vesti 10.08.2022 13:30 0

Prema naučnicima, žene treba da dopune svoje mleko samo formulom ili da koriste donorsko mleko koje dolazi iz sertifikovane banke mleka

Kad malo POPIJEM dam drugarici da mi doji BEBU: Šokantno priznanje mlade MAJKE izazvalo BURU na INTERNETU, a ovo je njeno OBJAŠNJENJE

Printscreen/TikTok

Ove dve žene su zaista bliske prijateljice, a to su dokazale radeći nešto što bi retko koja majka uradila. Žena na TikTok-u je otkrila da dozvoljava svojoj prijateljici da doji njeno dete, zarađujući mešavinu pohvala i prezira od TikTok zajednice i stručnjaka za pedijatrijsko zdravlje.

Kreatorka sadržaja @gregariousli_grace je u nedelju objavila video na kojem njena prijateljica doji, napisavši: „Nakon što ste popili nekoliko pića, dozvolite svojoj prijateljici da doji vašu bebu.


Grejs, koja ima više od 105.500 pratilaca, prikupila je više od 840.000 pregleda na originalnom videu.

Nakon što je jedna osoba prokomentarisala: „Ne razumem, zašto tvoja prijateljica doji tvoje dete? Možete piti i jesti u isto vreme“, objavila je Grejs uz prateći video koji ima više od 122.000 pregleda.

Ona je rekla da njena prijateljica ima 7-mesečnu bebu koja je van države za vikend. Pustila sam je da ga doji kako bi ojačala njegov imuni sistem, ali i da bih sebi olakšala“, napisala je ona. "Apsolutno je u redu piti i dojiti, ako se osećate dovoljno trezveno da vozite, možete da dojite."


Korisnici su podeljeni - neki su besni, a nekima je to ok

„Verujem joj, ona ionako doji svoje dete“, nastavila je. Korisnici TikTok-a bili su uznemireni oko toga šta misle o situaciji stručnjaci. „Ne, moja beba je važnija od pića“, rekla je jedna majka, dok je druga prokomentarisala: „Nikada ne bih želela da neko drugi hrani moju bebu. Pretpostavljam da sam ljubomorna mama.” Neki su, međutim, podržali akciju: „Kada kažu da je potrebno selo... na to misle“, objavila je druga majka. „Ovo je najlepši gest ikada“, dodao je drugi. Jedan šokirani komentator je napisao: "Vau, iznenađen sam koliko ljudi podržava ovo, nisam siguran da bih bio oduševljen, ali dovoljno fer..."

Deljenje mleka ima svoje rizike

U međuvremenu, nedavno istraživanje koje je sprovela Američka akademija za pedijatriju među 650 majki pokazalo je da više od 50 odsto nije zabrinuto za bezbednost deljenja majčinog mleka. Međutim, AAP obeshrabruje upotrebu neformalno podeljenog majčinog mleka, navodeći rizik od širenja bolesti - kao i potencijalno izlaganje deteta lekovima, alkoholu, drogama ili drugim zagađivačima. Prema istraživačima AAP-a, žene bi trebalo da dopunjuju svoje majčino mleko samo formulom ili da koriste donorsko mleko koje dolazi iz sertifikovane banke mleka.

Iako je ovo zvaničan stav sve više majki deli mleko, pa je neophodno da doktori postanu svesni ove prakse kako bi edukovali mlade majke o potencijalnim rizicima.

Komentari (0)
Loading