Najveća ZABLUDA o ženskom VRHUNCU: I žene i muškarci u ovo veruju i zato im se u KREVETU loše piše

Vesti 13.08.2022 21:30 2

Zašto je dostizanje vrhunca toliki problem mnogim ženama i kako taj problem rešiti?

Najveća ZABLUDA o ženskom VRHUNCU: I žene i muškarci u ovo veruju i zato im se u KREVETU loše piše

Shutterstock

Ekspert za seksualnost i veze Nadia Bokodi iz Australije rekla je da mnoge žene veruju da su aseksualne jer ne mogu da dostignu orgazam. Mnoge žene se bore da dožive orgazam tokom odnosa, ali često ostaju bez njega.

Dok neke žene imaju oprobane načine da dođu do vrhunca, druge žene jednostavno odbacuju mogućnost da imaju problem sa svojom seksualnošću. Barem je tako tvrdila Nadia Bokodi tokom razgovora sa prijateljicom za koju kaže da joj je otvorila oči.

 Za news.com.au, Nadia je napisala: „Idem na užinu sa novOM prijateljicom u prepunom kafiću.“

- Ona je biseksualka, ali je u prvoj vezi sa drugom ženom i ne može da prestane da priča o tome - objasnila je ona.

Nadia je rekla da je njena prijateljica dugo osećala da je veoma teško da doživi orgazam zbog njenog bivšeg dečka. Zbog ovog nedostatka seksualnog vrhunca, pretpostavljala je da ne voli seks.

Ali nakon što je žena počela da ulazi u detalje svog ljubavnog života, otkrila je da ima mnogo seksa u svojoj novoj vezi.

- Rekla mi je: -Samo to radim. I da ne pričam o tome koliko sam šokirala samu sebe sa brojnim orgazamima koje sam doživela - prepričava Nadia.

- Doživim orgazam za samo nekoliko minuta. To je neverovatno – rekla joj je drugarica.

Nadia tvrdi da ovo nije iznenađujuće otkriće, iako su mnogi njeni čitaoci često ubeđeni da imaju problem da postignu orgazam, Nadia je insistirala da to nije njihova krivica.

- Problem nije u čovekovoj sposobnosti da dostigne vrhunac, niti je mehanika dostizanja vrhunca posebno složena - nastavlja ona.

– Istraživanja pokazuju da žene mogu efikasno i pouzdano da postignu orgazam tokom solo seksa, obično za samo četiri minuta – kaže ona i nastavlja da „žene nemaju inherentno nisko interesovanje za seks – bezbrojne studije su potvrdile da su žene barem isto zainteresovane za to kao muškarci.'

Nadia je počela da raspravlja o kulturi u kojoj živimo, gde ljudi veruju da je njihovo zadovoljstvo misteriozno i komplikovano, a nije.

- Primetno je i da razlika u postizanju orgazma (heteroseksualci ejakuliraju 95 odsto vremena tokom seksa, dok žene ejakuliraju samo 65 odsto vremena) nije proširena na homoseksualne žene. Ta studija je pokazala da lezbejke doživljavaju vrhunac gotovo jednako često kao i heteroseksualni muškarci - piše autorka članka.

- Uprkos čitavoj industriji izgrađenoj oko ideje da je postizanje vrhunca za ženu naporan i komplikovan zadatak koji zahteva podršku dodataka ishrani, e-kurseva i kliničkih intervencija, i proliferacije internet memova koji se šale o tome koliko je teško muškarcima da nađu klitoris - ženski orgazam nije nedostižan. Međutim, živimo u kulturi koja bi radije zavarala deo populacije da veruje da je njihovo zadovoljstvo misteriozno i komplikovano, nego da se pozabavi činjenicom da većina muškaraca nije ni vešta niti ulaže vreme i energiju u pružanje zadovoljstva ženama - rekla je ona.

Seksualno vaspitanje usađuje ovo zadovoljstvo dečacima tako što ih uči o mokrim snovima, erekciji i ejakulaciji, ali ne i o načinima da uzvrate zadovoljstvo.

Nasuprot tome, devojčice se uče da su njihova tela posude za nelagodnost i bol – upozoravamo ih na menstrualne grčeve i porođaj i prigušenim glasom im kažemo da će gubitak nevinosti verovatno boleti; ali retko nauče da njihova tela mogu da dožive radost, oslobađanje i zadovoljstvo, piše News.com.au.

 

Komentari (2)
Loading
Lucky
14.08.2022 07:23

Napraviste nauku i od j.!!!!!

Maja
14.08.2022 17:41

Muskarac ne ume da zadovolji zenu, a i previse je skoncentrisan svoje zadovoljstvo.